Antena 3 CNN Externe Ajutorul economic promis Ucrainei de SUA a fost aprobat de Camera Reprezentanţilor

Ajutorul economic promis Ucrainei de SUA a fost aprobat de Camera Reprezentanţilor

Ajutorul economic promis Ucrainei de SUA a fost aprobat de Camera Reprezentanţilor
Sursa foto: Foto: fiverr.com
de M.Z.    |    07 Mar 2014   •   07:57
Ajutorul economic promis de Statele Unite Ucrainei a fost aprobat de Camera Reprezentanţilor, joi, cu 385 de voturi pentru şi 23 împotrivă, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
Potrivit proiectului de lege, Departamentul de Stat va putea garanta împrumuturi de un miliard de dolari autorităţilor de la Kiev, însă măsurile de ajutor economic vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate în Senat.
 
Priectul de lege al Camerei nu include alte măsuri economice sau sancţiuni.
 
În paralel, joi, Comisia pentru Politică Externă a Camerei a adoptat o rezoluţie simbolică prin intermediul căreia îndeamnă Executivul american "să impună sancţiuni de vize, financiare, comerciale şi de altă natură împotriva unor oficiali de rang înalt ai Federaţiei Ruse, bănci şi organizaţii comerciale controlate de statul" rus.
 
"Susţin sancţiunile limitate anunţate de preşedinte, privind blocarea unor averi şi introducerea unor restricţii în eliberarea de vize", a declarat joi preşedintele Camerei, John Boehner.
 
Potrivit unui comunicat al Casei Albe, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a semnat joi un decret care introduce restricţii în eliberarea de vize şi autorizează blocarea averilor "unor indivizi sau entităţi ale căror activităţi subminează procesul democratic şi instituţiile din Ucraina", sporind presiunile asupra Moscovei.
 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Ucraina
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close