Antena 3 CNN Externe Albania refuză distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul său

Albania refuză distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul său

Albania refuză distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul său
de M.T.    |    15 Noi 2013   •   22:23

Albania a anunţat, vineri, că refuză distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul său, în pofida presiunilor Statelor Unite, informează AFP, citată de Mediafax.

„Este imposibil pentru Albania să participe la o astfel de operaţiune întrucât nu dispune de capacităţile tehnice", a afirmat premierul Edi Rama.

„A fost o decizie dificilă. În negocierile internaţionale, am reprezentat Albania cu cel mai mare respect şi demnitate", a continuat Rama.

Prin intermediul ambasadei sale din Tirana, Statele Unite au comunicat că „respectă decizia” guvernului albanez.

„Statele Unite vor continua să lucreze cu aliaţii şi partenerii, precum şi cu Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice şi cu Naţiunile Unite pentru aplicarea programului de neutralizare a arsenalului chimic sirian", se arată într-un comunicat al ambasadei SUA.

În ultimele zile, mai multe mii de persoane au manifestat la Tirana pentru a se opune distrugerii arsenalului chimic sirian pe teritoriul Albaniei.

Pe fondul presiunilor internaţionale şi pentru a evita o eventuală intervenţie militară occidentală, regimul Bashar al-Assad a acceptat distrugerea arsenalului chimic.

×
Subiecte în articol: Albania arsenal chimic Siria arme chimice
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close