Antena 3 CNN Externe Ambasada Rusiei din Addis Abeba, copleșită de sute de etiopieni care vor să lupte împotriva Ucrainei | Rusia neagă că ar recruta oameni

Ambasada Rusiei din Addis Abeba, copleșită de sute de etiopieni care vor să lupte împotriva Ucrainei | Rusia neagă că ar recruta oameni

Ambasada Rusiei din Addis Abeba a fost inundată de solicitări din partea sutelor de etiopieni care doresc să se alăture trupelor ruse care luptă în Ucraina.

Ambasada Rusiei din Addis Abeba, copleșită de sute de etiopieni care vor să lupte împotriva Ucrainei | Rusia neagă că ar recruta oameni
Sursa foto: Twitter/ZyiteGadgets
de Alexandra Ionescu    |    20 Apr 2022   •   13:05

Oficialii au recunoscut luni că un număr mare de etiopieni s-au adunat la ambasadă pentru a se alătura războiului, deși au negat că Rusia vrea să recruteze oameni pentru a-i trimite în Ucraina.

”Rusia nu a făcut publicitate să recruteze etiopieni pentru războiul din Ucraina, iar informațiile difuzate pe rețelele de socializare sunt false”, a declarat Maria Zakarova, purtătoare de cuvânt a Federației Ruse la Addis Abeba.

„Etiopienii nu au mers la ambasada Rusiei pentru recrutare, ci pentru a-și arăta solidaritatea cu Rusia”.

Un martor ocular din zona Kebena, unde se află ambasada Rusiei, a declarat că aproximativ 200-300 de tineri etiopieni au stat luni la coadă în fața intrării principale.

O fotografie care prezintă sute de tineri aliniați la intrarea ambasadei circulă și pe rețelele de socializare.

Etiopienii au fost văzuți deținând documente despre care se presupune că îi înregistrează ca „mercenari” pentru a lupta alături de soldații ruși împotriva Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a spus însă că ambasada nu are de gând să recruteze luptători etiopieni pentru războiul în curs.

„Nu suntem o agenție de recrutare, așa că nu recrutăm luptători”, a spus Zakarova.

Ea a adăugat: „Ei vin în persoană, poate pentru că mulți nu știu numărul de telefon al ambasadei sau nu au acces la internet. Dar vin la ambasada noastră pentru a-și exprima sprijinul”

Dar ea a spus că „mulți etiopieni ne informează prin e-mail și în persoană că sunt de partea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei”.

„Etiopienii fac asta pentru că se bazează pe prietenia lungă și istorică dintre Etiopia și Rusia”.

Ulterior, Ambasada Rusiei la Addis Abeba a postat o declarație pe pagina sa de Facebook în care le-a spus etiopienilor că „în timp ce ne reiterăm recunoștința față de toți cetățenii implicați ai Etiopiei, dorim să informăm că Ambasada nu acceptă nicio cerere de recrutare în Forțele Armate ale Rusiei”.

Națiunile occidentale au acuzat Rusia că recrutează luptători din Orientul Mijlociu.

Între timp, guvernul senegalez a criticat acuzațiile recente potrivit cărora ambasada Rusiei din Senegal ar fi emis o notificare prin care să recruteze cetățeni pentru a lupta în război.

Dar săptămâna trecută, într-un interviu exclusiv cu Națiunea, ambasadorul Rusiei în Kenya, Dmitri Maksimychev, a negat informațiile potrivit cărora Moscova ar recruta luptători în Africa, descriind afirmația ca parte a propagandei SUA.

„Nu știu că un singur african înrolat de Rusia să lupte în Ucraina”, a spus Maksimychev, potrivit Nation Africa.

„Dar sunt pe deplin conștient de sute și mii de mercenari englezi, francezi, germani, americani, danezi, spanioli, olandezi etc. care au fost angajați de regimul de la Kiev să lupte în batalioanele de trupe de asalt neonaziste pentru a ucide ucrainenii și Rușii ucraineni care nu sprijină Kievul și armata rusă.”

După invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, puterile occidentale au impus sancțiuni economice Moscovei.

Deși Etiopia nu și-a exprimat clar poziția față de război, acțiunile sale în cadrul Adunării Generale a ONU arată că este de partea Rusiei, abținându-se de la vot și opunându-se deciziilor occidentale.

De la începutul războiului, aproximativ cinci milioane de ucraineni au fugit în țările vecine și mulți alții au murit.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close