Ambasadorul Italiei în Congo a fost omorât în timpul unei tentative eşuate de răpire

de Alin Tarnovschi    |    22 Feb 2021   •   13:18
Ambasadorul Italiei în Congo a fost omorât în timpul unei tentative eşuate de răpire corriere.it

Luca Attanasio, ambasadorul Italiei în Congo a fost ucis, astăzi, în timpul unui atac asupra convoiului cu care călătorea, în estul ţării, în timpul unei tentative eşuate de răpire.

Potrivit unor surse, cel puţin un poliţist a mai fost ucis alături de ambasadorul italian. Convoiul atacat în zona oraşului Goma din Republica Democrată Congo aparţinea ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite).

Primele informaţii arată că ambasadorul italian, Luca Attanasio, ar fi fost ţinta unei tentative de răpire, însă situaţia a degenerat, iar ambasadorul a fost ucis.

Luca Attanasio a fost şef al misiunii ONU - MONUSCO în Congo din septembrie 2017, iar în octombrie 2019 a fost numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Italiei în Republica Democrată Congo.

Ambasadorul italian, Luca Attanasio, și un polițist militar care călătorea cu el au fost uciși, a declarat ministerul italian de externe într-un comunicat.

Iniţial, oficialii au anunțat că două persoane din convoi au fost ucise, iar ambasadorul a fost rănit. A treia persoană ucisă a fost un șofer, au spus surse diplomatice. Nu a fost clar imediat cine se află în spatele atacului și nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității.

Ulterior, moartea ambasadorului a fost confirmată oficial.

"Ministerul de Externe confirmă decesul, astăzi, la Goma, a ambasadorului italian în Republica Democrată Congo, Luca Attanasio, și a unui polițist", se arată în comunicatul ministerului italian de externe.

Attanasio a murit în spitalul Monusco din Goma.

Zeci de grupuri armate operează în zona și în jurul Virunga, care se află de-a lungul granițelor cu Rwanda și Uganda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close