Antena 3 CNN Externe Ambasadorul sirian la ONU: „Zeci” de soldaţi au inhalat gaze toxice în noi incidente „odioase”

Ambasadorul sirian la ONU: „Zeci” de soldaţi au inhalat gaze toxice în noi incidente „odioase”

Ambasadorul sirian la ONU: „Zeci” de soldaţi au inhalat gaze toxice în noi incidente „odioase”
de M.T.    |    28 Aug 2013   •   23:21

Ambasadorul sirian la ONU, Bashar Jaafari, a declarat miercuri că zeci de soldaţi sirieni au inhalat gaze toxice şi a cerut ONU să ancheteze aceste noi incidente „odioase", informează AFP, citată de Agerpres.

Jaafari a cerut secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, să prelungească misiunea echipei de experţi ai ONU, care este în prezent în Siria pentru a investiga un presupus atac chimic al forţelor siriene în apropiere de Damasc din 21 august.

Potrivit ambasadorului, „zeci" de soldaţi sirieni au fost trataţi în spitale după incidentele produse pe 22, 24 şi 25 august la periferia Damascului, fără a oferi alte detalii.

Declaraţia a fost făcută în momentul când ambasadorii celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate dezbăteau cu uşile închise un proiect de rezoluţie britanic ce ar justifica o lovitură militară contra regimului sirian.

Un purtător de cuvânt al ONU, Farhan Haq, a declarat că ONU nu a primit încă o scrisoare oficială din partea Damascului în legătură cu acest incident.

El a reamintit că „prioritatea" pentru anchetatorii ONU este de a clarifica incidentul de pe 21 august în Ghouta, la periferia Damascului.

Purtătorul de cuvânt a precizat totuşi că ONU nu a cerut ca perioada iniţială de 14 zile cât trebuie să dureze misiunea de anchetă - şi care expiră în acest weekend - să fie prelungită.

×
Subiecte în articol: Siria arme chimice
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close