Antena 3 CNN Externe Amendă de 800 000 de lire pentru producătorii ”Fast & Furious” după un incident grav cu un cascador

Amendă de 800 000 de lire pentru producătorii ”Fast & Furious” după un incident grav cu un cascador

Producătorii francizei ”Fast & Furious” au fost amendaţi cu 800 000 de lire după ce cascadorul Joe Watts a suferit leziuni cerebrale şi o fractură craniană în timpul filmărilor pentru al nouălea film al seriei.

Amendă de 800 000 de lire pentru producătorii ”Fast & Furious” după un incident grav cu un cascador
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2023   •   23:50

Producătorii francizei "Fast & Furious” au fost amendați cu 800 000 de lire după ce Joe Watts, care desfășura o cascadorie pentru al nouălea film al seriei la studiourile Warner Brothers din Hertfordshire, UK, a căzut de la şapte metri în timpul unei scene de luptă simulate pentru ”F9: The Fast Saga”. Frânghia de siguranţă s-a desprins, iar Watts a căzut pe beton, ratând plasele de siguranţă.

Compania producătoare, FF9 Pictures, filială a Universal Pictures, a recunoscut deficienţe în domeniul sănătăţii şi securităţii la Luton Magistrates' Court, fiind obligată să plătească amenda.

Joe Watts a fost aruncat initial peste umărul drept în timpul repetiţiilor, dar s-a schimbat pe umărul stâng în timpul filmărilor, iar frânghia s-a desprins. Judecătorul Talwinder Buttar a criticat decizia de a face modificări ”în ultimul moment”, afirmând că Watts are "noroc că este în viaţă".

Health and Safety Executive (HSE) a adus acuzaţii, susţinând că FF9 nu avea un sistem pentru verificarea dublă a legăturii de siguranţă. Agenţia guvernamentală a precizat că plasele de siguranţă nu au fost extinse pentru a face faţă modificărilor aduse decorului şi secvenţei cascadei.

Joe Watts, cunoscut pentru rolurile din Game Of Thrones şi Star Wars, a suferit leziuni grave, iar inspectorul HSE Roxanne Barker a subliniat importanţa minimizării riscului în cascadorii, spunând că ”în cascadorii, nu este vorba despre prevenirea căderii, ci despre minimizarea riscului de vătămare.” 

×
Subiecte în articol: amenda ”Fast & Furious”
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close