Antena 3 CNN Externe Americanii au bombardat un oraş din Afganistan cucerit de insurgenţi

Americanii au bombardat un oraş din Afganistan cucerit de insurgenţi

Americanii au bombardat un oraş din Afganistan cucerit de insurgenţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Sep 2015   •   11:09
Avioane militare americane au bombardat marți poziții ale talibanilor la periferia orașului afgan Kunduz (nord), cucerit luni de către insurgenți, a anunțat un purtător de cuvânt al NATO, în timp ce forțele naționale afgane au lansat un contraatac în încercarea de a recuceri orașul, relatează agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Atacul american, care a avut loc la ora locală 09:00 (04:00 GMT), a reprezentat prima lovitură aeriană pentru apărarea orașului.

''Forțele americane au întreprins un atac aerian la Kunduz astăzi (marți) pentru a elimina amenințarea la adresa coaliției și a forțelor afgane care operează în vecinătatea orașului'', a declarat col. Brian Tribus, purtător de cuvânt al coaliției conduse de către NATO. El nu a precizat numărul de membri din forța coaliției prezenți în zonă.

NATO și-a încheiat oficial misiunea de luptă în Afganistan anul trecut. O prezență la scară redusă a coaliției antrenează în prezent și le oferă consultanță forțelor afgane. Drone americane întreprind încă atacuri împotriva unor lideri ai talibanilor și o forță americană de contraterorism este prezentă în continuare în Afganistan.

×
Subiecte în articol: Afganistan bombardament NATO
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close