Antena 3 CNN Externe Analist militar: "Situația în Ucraina se va înrăutăți în lunile iunie - august"

Analist militar: "Situația în Ucraina se va înrăutăți în lunile iunie - august"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 14:06 06 Iun 2022 Modificat la 14:06 06 Iun 2022
Distrugeri Drujkivka Donetk
Sursa foto: hepta

"În cazul în care astfel de rachete vor fi livrate, vom lovi acele ținte pe care până acum nu le-am lovit.

Dacă ajung (occidentalii) să le furnizeze, vom trage concluziile care se impun şi vom folosi armele noastre, de care nu ducem lipsă, pentru a ataca acele obiective pe care până acum nu le-am lovit", a spus Putin într-un interviu pentru televiziunea de stat Rusia 1.

El nu a precizat ce ținte are în vedere Rusia să lovească.

Putin a mai spus că toată "agitația" în jurul livrării de armament nou Kievului are ca scop prelungirea conflictului.

Președintele american Joe Biden a anunțat că va dota Ucraina cu sisteme de rachete de precizie de tip HIMARS, după ce a primit asigurări că autoritățile de la Kiev nu le vor folosi pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei.

Marea Britanie a comunicat, la rândul său, că va trimite Ucrainei sisteme M270, cu capabilități similare celor promise de americani.

Analist militar român: Situația în Ucraina se va înrăutăți în lunile iunie - august

"Acest mesaj al președintelui Putin - că Rusa va lovi ținte pe care nu le-a mai lovit - este demagogie. Țintele vor fi numai pe teritoriul Ucrainei. Dacă vor fi alte ținte, se va ajunge la faza în care Moscova va trebui să se aștepte la represalii masive.

Nu cred că se va ajunge acolo. Cred că situația în Ucraina se va înrăutăți în lunile iunie, iulie și august.

Să nu uităm că în octombrie Putin împlinește 70 de ani și are nevoie de noi victorii mărețe", a spus colonelul Ion Petrescu la Antena 3.

El a comentat și conduita aparent ezitantă a Germaniei în ceea ce privește furnizarea de armament greu pentru Kiev.

"Germania se află într-o situație dificilă. Se încearcă, de la nivelul cancelarului german, să se găsească o soluție de mijloc, pentru simplul motiv că Germania depinde (...) de importurile de gaze rusești.

Nu mai există nici pe departe imaginea unui cancelar german care conduce precum un cancelar al Europei, cum exista în epoca Angela Merkel și observăm un om șovăitor, cu o mare diferență între vorbele sale, de sprijinire a independenței Ucrainei, și acțiunile sale.

Germania împiedică și alte state să trimită în Ucraina armament la care această țară a contribuit sub o formă sau alta și asta face ca Berlinul să fie privit la Kiev cu multă neîncredere", a mai spus analistul militar.

Foto: Distrugeri provocate de bombardamentele rusești în orașul ucrainean Drujkivka din regiunea Donețk

×
x close