Antena 3 CNN Externe ANCHETĂ DE PROPORŢII în care apare şi numele cancelarului german Angela Merkel

ANCHETĂ DE PROPORŢII în care apare şi numele cancelarului german Angela Merkel

ANCHETĂ DE PROPORŢII în care apare şi numele cancelarului german Angela Merkel
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de G.S.    |    10 Noi 2013   •   17:33
Mai mulţi membri din Consiliul de Administraţie al grupului german Daimler, care deţine Mercedes-Benz, sunt implicaţi într-o anchetă a procurorilor din Berlin după ce au angajat ca lobbyist un fost consilier al cancelarului Angela Merkel, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
Investigaţia se referă la Eckart von Klaeden, membru al Uniunii Creştin Democrate şi consilier al lui Merkel, care a anunţat în acest an că nu va mai candida pentru funcţii politice începând de la finele lui 2013, urmând să lucreze la Daimler ca director al afacerilor externe.
"Nu este ilegal ca un oficial guvernamental să-şi schimbe locul de muncă şi să se alăture unei companii ca lobbyist. Ar fi ilegal dacă oficialul ar fi acţionat în favoarea companiei în timp ce ocupa o funcţie publică, în aşteptarea că va fi cumva răsplătit după mutare. Trebuie să aflăm dacă aşa au stat lucrurile", a declarat purtătorul de cuvânt al procuroraturii din Berlin, Martin Steltner, citat de Bloomberg.
El a refuzat să numească directorii Daimler vizaţi de anchetă.
Von Klaeden a ocupat şi o funcţie de ministru în cabinetul Merkel. El s-a retras din guvern în luna septembrie.
Grupul Daimler cooperează cu anchetatorii şi este convins că directorii au acţionat corect, a anunţat compania într-un comunicat.
Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Angelei Merkel au refuzat să comenteze informaţiile.
Purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert, a declarat recent că responsabilităţile lui Von Klaeden în guvern nu au presupus facilitarea, pregătirea sau orice implicare în deciziile privind industria auto.
Ancheta procurorilor din Berlin a fost declanşată de o informare anonimă primită de autorităţi.
Von Klaeden a anunţat că va coopera cu ancheta şi s-a arătat încrezător că îşi va demonstra nevinovăţia.
 

×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close