Antena 3 CNN Externe Antivacciniștii pot plăti asigurări de sănătate mai mari, în timp ce statisticile arată că 97% din totalul pacienților Covid din SUA sunt nevaccinați

Antivacciniștii pot plăti asigurări de sănătate mai mari, în timp ce statisticile arată că 97% din totalul pacienților Covid din SUA sunt nevaccinați

Pe măsură ce persoanele care refuză să se vaccineze ocupă aproape în totalitate paturile de spital rezervate celor bolnavi de Covid-19, asigurările americanilor pot crește.

Antivacciniștii pot plăti asigurări de sănătate mai mari, în timp ce statisticile arată că 97% din totalul pacienților Covid din SUA sunt nevaccinați
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    05 Aug 2021   •   23:33

Rata de vaccinare a SUA, împotriva Covid-19 este de aproximativ 60%, în dreptul oamenilor cu vârste de 12 ani și peste. 

Acest lucru nu este suficient pentru a atinge așa-numita imunitate a turmei, iar în state precum Missouri - unde mai multe regiuni au rate de vaccinare sub 25% - spitalele sunt copleșite de focare grave provocate de tulpina Delta.

Campaniile care îi îndeamnă pe americani să se vaccineze pentru sănătatea lor, pentru bunicii lor, pentru vecinii lor sau pentru a obține gogoși gratuite nu au reușit să îi atragă în totalitate pe americani.

Și în România au fost astfel de campanii, printre cele mai celebre se numără cea cu mici din Obor. 

SUA au organizat chiar loterii cu șansa de a câștiga milioane sau o bursă universitară. Și totuși, există încă un număr imens de persoane nevaccinate. 

Ceea ce antivacciniștii nu iau în considerare este factorul negativ economic care este declanșat prin decizia lor de a refuza vaccinul.

Spitalizarea cu Covid în Statele Unite generează de obicei facturi uriașe.

Spre exemplu, tratarea unui pacient în cadrul unei scurte șederi costă 17.000 de dolari,  în Marietta, Georgia (redusă la aproximativ 4.000 de dolari pentru un pacient neasigurat în cadrul unei politici de „îngrijire caritabilă”).

În state mai scumpe, o factură poate ajunge și la 104.000 de dolari pentru o spitalizare de 14 zile, precum sunt exemple în Miami.

În timpul acesta, peste 97% dintre pacienții spitalizați luna trecută au fost nevaccinați.

Deși în România oamenii nu plătesc spitalizarea, câtă vreme se duc la stat, aceștia plătesc totuși taxe și impozite care merg către bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Astfel, privind la exemplele facturilor pe care le plătesc americanii pentru tratarea bolii provocate de coronavirus, ne putem face o idee și despre cât ne costă pe toți amploarea fenomenului de anti-vaccinare.

×
Subiecte în articol: România SUA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close