Antena 3 CNN Externe Anunţul făcut de RUSIA în ziua de Crăciun: "Va fi o RUPTURĂ completă"

Anunţul făcut de RUSIA în ziua de Crăciun: "Va fi o RUPTURĂ completă"

Anunţul făcut de RUSIA în ziua de Crăciun: "Va fi o RUPTURĂ completă"
de O.P.    |    25 Dec 2014   •   10:12

Aderarea Ucrainei la NATO ar putea provoca o "ruptură completă" a relațiilor între Rusia și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, a declarat miercuri pentru Ria Novosti ministrul rus adjunct al apărării, Anatoli Ivanov, comentând legea adoptată marți de parlamentul ucrainean, prin care Ucraina renunță la statutul său de țară nealiniată.

"Pentru moment, decizia parlamentului ucrainean ca Ucraina să renunțe la statutul său de țară nealiniată nu constituie o amenințare la adresa securității Rusiei, această decizie este una politică. Dacă însă această decizie va dobândi ulterior un sens militar (aderarea la NATO), vom acționa într-o manieră adecvată. Vom rupe complet atunci relațiile cu NATO și restabilirea lor va fi imposibilă", a declarat el.

Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) a adoptat marți, la propunerea președintelui Petro Poroșenko, o lege ce prevede abandonarea de către Ucraina a statutului său de țară nealiniată și reluarea politicii axate pe aderarea țării la Alianța Nord-Atlantică.

Această inițiativă a fost susținută de 303 de deputați, în condițiile unui minim necesar de 226 de voturi. Petro Poroșenko a spus mai devreme că Ucraina a trebuit să renunțe la statutul său de țară neutră deoarece acesta nu a fost în măsură să garanteze securitatea sa.

×
Subiecte în articol: Rusia NATO
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close