Antena 3 CNN Externe Anunţul făcut de şeful Pentagonului. Ce se pregătesc să facă RUSIA şi CHINA

Anunţul făcut de şeful Pentagonului. Ce se pregătesc să facă RUSIA şi CHINA

Anunţul făcut de şeful Pentagonului. Ce se pregătesc să facă RUSIA şi CHINA
de O.P.    |    04 Sep 2014   •   09:52

Rusia și China încearcă să elimine decalajul tehnologic față de sistemele militare și de dezvoltare de arme ale SUA, prin măsuri care par menite să contracareze avantajele tradiționale ale Washingtonului, a declarat miercuri secretarul american al apărării, Chuck Hagel, relatează Reuters.

Declarațiile sale au fost făcute înaintea summitului NATO de joi și vineri din Țara Galilor, care ar urma să se concentreze pe relațiile tensionate cu Rusia și pe obiectivele aliaților de a-și spori cheltuielile cu apărarea.

Hagel a spus că Pentagonul își relansează eforturile de reorganizare a relațiilor cu industria apărării. Potrivit oficialului american, scopul este de a promova o mai mare inovație, necesară pentru ca SUA să-și păstreze avansul tehnologic, chiar și într-un moment de restricții bugetare.

"Deși SUA au în prezent un avantaj militar și tehnologic decisiv în fața oricărui adversar potențial, superioritatea noastră în viitor nu este un fapt garantat", a declarat Hagel la un forum privind industria apărării care a avut loc la Rhode Island.

Moscova și Beijingul au testat o serie de arme sofisticate, de la avioane nedetectabile de radar și rachete anti-nave care zboară cu viteze mult mai mari decât viteza sunetului, la sisteme integrate de apărare aeriană.

Deși cheltuielile de circa 500 de miliarde de dolari ale Departamentului Apărării sunt încă mai mari decât ale următoarele cinci-șase țări luate împreună, bugetul pentru cercetare și dezvoltare a scăzut cu peste 20% de la preluarea funcției de către președintele Barack Obama.

×
Subiecte în articol: Rusia China Pentagon
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close