Arhiepiscopul Cretei vrea să-i ajute cu terenuri agricole pe grecii fără loc de muncă

de A.M.P    |    23 Iul 2013   •   17:50
Arhiepiscopul Cretei vrea să-i ajute cu terenuri agricole pe grecii fără loc de muncă

Arhiepiscopul Cretei, Eirinaios, intenţionează să dea terenuri agricole oamenilor rămaşi fără locuri de muncă, pentru a-i ajuta să reziste crizei economice foarte dificile prin care trece ţara, scrie agenţia de ştiri a Bisericii Ortodoxe din Grecia, citată de portalul GreekReporter.
   
"Vreau să arăt iubirea Bisericii pentru oamenii care au nevoie de hrană. (...) Biserica va urma toate procedurile legale", a declarat Eirinaios pentru Dogma, agenţia de ştiri a Bisericii Ortodoxe din Grecia, citată de portalul GreekReporter.
   
Într-o primă fază, programul va fi derulat doar de arhidieceza Cretei, fără implicarea parohiilor.
   
"Vom analiza întâi dacă oamenii interesaţi chiar au o nevoie reală şi nu intenţii necinstite", a spus Eirinaios.
   
Arhiepiscopul aşteaptă să primească cereri, pentru a vedea ulterior în ce măsură pot fi acestea acoperite.
   
Un plan similar a fost propus şi de arhiepiscopul Atenei.
   
Rata şomajului din Grecia se situează la un nivel record de 26,9%, potrivit celor mai recente date publicate de autorităţile elene. Grecia trece printr-o recesiune severă, iar analiştii estimează că economia se va contracta în 2013 pentru al şaselea an consecutiv.
   
Statul elen a fost salvat de la colaps prin două pachete de împrumuturi totalizând peste 200 de miliarde de euro de la statele zonei euro şi FMI, după ce nu a mai putut rostogoli datoriile pe piaţa financiară. Împrumuturile au fost condiţionate de măsuri de austeritate şi reforme care au agravat declinul economic.

x close