Antena 3 CNN Externe Armata egipteană a deschis focul asupra manifestanţilor pro-Morsi. Cel puţin trei persoane au fost ucise

Armata egipteană a deschis focul asupra manifestanţilor pro-Morsi. Cel puţin trei persoane au fost ucise

Armata egipteană a deschis focul asupra manifestanţilor pro-Morsi. Cel puţin trei persoane au fost ucise
Sursa foto: Foto: AFP
05 Iul 2013   •   17:12

Trupele militare egiptene au deschis focul asupra manifestanţilor pro-Morsi, care demonstrau în faţa Cartierului General al Gărzilor Republicane din Cairo.

Conform primelor informaţii, cel puţin trei persoane au murit, relatează AFP, în timp ce mai mulţi martori spun că numărul victimelor ar fi mult mai mare.

Înainte să tragă în plin, soldaţii au executat câteva focuri de avertisment, trase în aer, în timp ce islamiştii deveneau tot mai vehemenţi în faţa Palatului Salah Salem, acolo unde fostul preşedinte este reţinut.

Agenţia Reuters transmite că protestatarii cereau reinstaurarea lui Morsi la putere, iar militarii au deschis focul atunci când aceştia s-au apropiat ameninţător de porţile palatului. Un martor a mărturisit că focul a fost tras în plan orizontal, mai multe persoane fiind secerate de primele rafale de gloanţe.

Forţele de securitate neagă aceste informaţii. Reprezentanţi ai armatei au anunţat la postul de radio naţional că nu există victime, menţionând că au fost folosite doar gaze lacrimogene.

Un purtător de cuvânt al Frăţiei Musulmane, Gehad El-Haddad, a spus că cei responsabili de deschiderea focului asupra manifestanţilor sunt ofiţerii din cadrul Poliţiei Militare.


×
Subiecte în articol: egipt, cairo
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close