Antena 3 CNN Externe Armata rusă mai pierde un comandant. Ucrainenii susțin că s-a sinucis

Armata rusă mai pierde un comandant. Ucrainenii susțin că s-a sinucis

Un comandant rus s-a sinucis după ce a descoperit că toate tancurile unității sale, cu excepția unuia, au fost demontate, au transmis Forțele Terestre ale Ucrainei.

Armata rusă mai pierde un comandant. Ucrainenii susțin că s-a sinucis
Sursa foto: Telegram-Сухопутні війська ЗС України / Land Forces of Ukraine
de Adelina Miron    |    30 Mar 2022   •   17:04

„Divizia a 4-a Panzer din Rusia a aflat că din 10 tancuri „conservate”, doar unul este într-o stare mai mult sau mai puțin operațională. Restul sunt complet demontate. Unele dintre ei nici măcar nu au motoare!” au transmis Forțele Terestre.

„Au devenit cunoscute consecințele eliberării Trosteaneț în regiunea Sumî de către armata ucraineană și înfrângerea diviziei de tancuri Kantemirov. Aseară, Agenția Centrală de Informații a raportat că comandantul Regimentului 13 Panzer al Diviziei 4 Panzer a Federației Ruse s-a împușcat.

De asemenea, comandantul Armatei 1 Panzer (unitatea 11161, Bakovka) din Districtul Militar de Vest, generalul-locotenent Serhiy Kisel, a fost demis din funcție. Armata 1 Panzer include infama Divizie „de elită” Kantemirov. Se observă că Kissel a fost eliberat din cauza pierderilor uriașe și a eșecului invaziei ruse a Ucrainei. Nu excludem că evadarea armatei ruse din Trosteaneț a fost ultima picătură. Și atunci a fost imposibil pentru conducerea rusă să închidă ochii la o comandă slabă a trupelor.”, au comunicat Forțele Terestre ale Ucrainei, pe Telegram.

Forțele Terestre ale Ucrainei susțin că sistemul de rachete antitanc Javelin este un atu al armatei Ucrainei în lupta cu forțele rusești:

„Însăși prezența sistemelor moderne de rachete antitanc portabile Javelin sau NLAW în forțele armate provoacă panică în rândul rușilor. Dacă o rachetă lovește un tanc, un transportor blindat de personal, un vehicul de luptă al infanteriei sau un alt vehicul blindat, echipajul și echipa de nu au nicio șansă de supraviețuire.”

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia militari
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close