Antena 3 CNN Externe Armistițiul a fost din nou încălcat la Mariupol. Trimisul special Antena 3 în Ucraina: ”Doar 300 de civili au fost evacuați”

Armistițiul a fost din nou încălcat la Mariupol. Trimisul special Antena 3 în Ucraina: ”Doar 300 de civili au fost evacuați”

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici, a anunțat că armistițiul de încetare a focului la Mariupol a fost încălcat din nou de către ruși. Din cei 200.000 de civili care trebuiau să fie evacuați astăzi, doar 300 au reușit să plece.

Armistițiul a fost din nou încălcat la Mariupol. Trimisul special Antena 3 în Ucraina: ”Doar 300 de civili au fost evacuați”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    06 Mar 2022   •   16:34

În jur de 400.000 de civili sunt în Mariupol, iar jumătate dintre ei ar fi trebuit să fie evacuați astăzi printr-un coridor verde organizat de autoritățile ucrainene și cele rusești.

Cu toate astea, armistișiul de încetare a focului a fost din nou încălcat.

Doar 300 de oameni din cei 200.000 au reușit să plece din Mariupol și să fie direcționați cu autobuzele în zone mai sigure.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de eșecul evacuării civililor. Separatiștii pro-ruși și Garda Națională din Ucraina s-au acuzat că nu au reușit să stabilească acest coridor verde.

Se pare că forțele ruse și pro-ruse au continuat să bombardeze zonele care trebuiau să fie sigure, potrivit ucrainenilor.

De cealaltă parte, rușii spun că ucrainenii sunt cei care nu au respectat armistițiul.

×
Subiecte în articol: Mariupol Ucraina
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close