Antena 3 CNN Externe Armistițiu nou în Ucraina

Armistițiu nou în Ucraina

Armistițiu nou în Ucraina
23 Aug 2017   •   20:27

Grupul trilateral de contact pentru soluţionarea conflictului din estul Ucrainei a ajuns miercuri la un acord privind un nou armistiţiu, începând de vineri, de la miezul nopţii, a anunţat o purtătoare de cuvânt a reprezentantului Kievului, citată de Xinhua. 

Fostul preşedinte ucrainean Leonid Kucima, care îşi reprezintă ţara în grupul de contact, a făcut cunoscut printr-un mesaj pe Facebook al purtătoarei de cuvânt Darka Olifer că armistiţiul ar urma să garanteze securitatea copiilor, în vederea începerii anului şcolar pe 1 septembrie. 

Potrivit sursei citate, declararea armistiţiului ia în considerare sprijinul celor liderilor celor patru state din aşa-numitul Format Normandia - Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa. Aceştia au dat asigurări marţi seara, în cursul unei convorbiri telefonice, că susţin cu fermitate instituirea unei încetări a focului pe frontul din estul Ucrainei. 

În conflictul declanşat în aprilie 2014 între separatiştii pro-ruşi din Ucraina şi guvernul de la Kiev au fost convenite până acum peste 30 de armistiţii. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ucraina armistitiu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close