Antena 3 CNN Externe Armistiţiul din Ucraina A FOST ÎNCĂLCAT. Oraşul Mariupol a fost bombardat de rebelii proruşi

Armistiţiul din Ucraina A FOST ÎNCĂLCAT. Oraşul Mariupol a fost bombardat de rebelii proruşi

Armistiţiul din Ucraina A FOST ÎNCĂLCAT. Oraşul Mariupol a fost bombardat de rebelii proruşi
Sursa foto: Foto: Twitter / Mark Lyall Grant (LyallGrant)
07 Sep 2014   •   09:15
Armistiţiul din Ucraina a fost încălcat în urmă cu câteva ore, când rebelii pro-ruşi au bombardat oraşul Mariupol. 
 
În zonă au avut loc mai multe explozii puternice, iar o rafinărie a luat foc. Atât separatiştii, cât şi trupele Kievului dau vina unii pe alţii pentru încălcarea armistiţiului. 
 
Deocamdată, reacţiile Kievului şi Moscovei întârzie să apară.
 
La 30 de ore de la semnarea armistiţiului, bubuiturile au răsunat din nou în apropiere de Mariupol, un oraş-cheie de la Marea Azov, încă necapturat de rebeli. Flăcările înalte au iluminat cerul, în inima nopţii, iar o rafinărie şi un punct de control al forţelor loialiste au fost incendiate. 
 
Separatiştii spun că armata ucraineană a atacat cu lansatoare de rachete poziţiile militanţilor proruşi,  fapt ce a dus la o confruntare cu arme grele. 
 
De cealaltă parte, batalionul Azov, aflat în subordinea Ministerului ucrainean al Afacerilor Interne, a anunţat, printr-un mesaj pe Facebook, că soldaţii Kievului sunt atacaţi cu lansatoare de rachete, dar că nu au răspuns atacului. 
 
Totuşi, trei tancuri ucrainene cu şenile s-au deplasat spre punctul de control incendiat, însă s-au întors rapid din drum.
 
Atacul a avut loc în timpul armistiţiului fragil, în care nici ucrainenii, nici liderii NATO nu credeau. Înainte de atac, declaraţiile incendiare dintre Kiev şi separatiştii proruşi au făcut înconjorul lumii.
 
Ieri, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a vorbit la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin. Amândoi au convenit că armistiţiul este respectat de ambele părţi în mare măsură. Până la acest moment, criza ucraineană s-a soldat cu 2.600 de morţi.
 

×
Subiecte în articol: armistitiu Ucraina armistitiu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close