Antena 3 CNN Externe Cum arată buncărul de 1 miliard de euro a lui Vladimir Putin

Cum arată buncărul de 1 miliard de euro a lui Vladimir Putin

Echipa opozantului rus Alexei Navalnîi a postat imagini din palatul de 1 miliard de lire sterline al lui Putin de pe malul Mării Negre.

Cum arată buncărul de 1 miliard de euro a lui Vladimir Putin
Sursa foto: Twitter/Daily Mail
de Alexandra Ionescu    |    22 Feb 2022   •   22:15

Aceasta este cea mai mare clădire rezidenţială din Rusia. Terenul se întinde oficial, potrivit unor documente, pe 17.691 metri pătraţi. Nu există multe cu care poate fi comparat. Cele mai luxoase case din Ljubliovka sunt de multe ori mai mici. Acesta este noul Versailles sau noul Palat de Iarnă, un loc cu adevărat regal.

Există și un pod uriaș de 80 de metri, a cărui inaugurare ar fi fost marcată printr-un eveniment, dar aici este pur şi simplu folosit pentru a ajunge la Casa Ceaiului.

În locului unuia dintre cele trei heliporturi care măsoară 56 de metri, este un teren de hochei. 

Contractorii au confirmat că există un palat acolo jos, care are, de fapt, înălţimea unui palat cu cinci etaje.

Partea palatului responsabilă pentru traiul de zi cu zi este o clădire de 200 de metri pătrați cu turn și aer condiționat. Nu este trecută în documente, dar într-o broşură se vede că de aici porneşte o reţea de termoficare, probabil camera boilerului. Un turn aflat la ceva distanţă este responsabil pentru comunicaţii.

Casa Oaspeţilor, cunoscută şi drept Casa Ceaiului, are o suprafaţă de 2.500 de metri.

Echipa lui Navalny susține că a găsit mii de fotografii reale ale palatului unde se poate vedea o cameră de „striptease” cunoscută sub numele de „narghilea” cu o scenă și o bară pentru interpret.

„Sala de striptease, narghilea, spune-i cum vrei, chiar există. Și arată mult mai rău decât ne-am putea imagina.

Scena este plină de perne. Nici nu știm cum să o descriem. Un portal? O silueta a unui dom de templu?”, au fost comentariile echipei la aceste imagini apărute pe internet.

Un inginer care a lucrat la construcție a numitt palatul o „comoară națională”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

El a sugerat că pasajele subterane îngropate în stâncă erau mai ingenioase decât buncărul doctorului No (n.r. primul film din seria James Bond).

Proiectele palatului au inclus la al optulea etaj subteran „un balcon - literalmente o logie atârnată deasupra mării” construit în stâncă, de unde proprietarul se poate bucura de degustarea de vinuri din stocurile palatului, a spus el.

Cu toate acestea, este departe de a fi clar că Putin a locuit vreodată în palat și în urmă cu un an părea să fie în curs de reconstrucție.

Kremlinul a negat că este casa privată a președintelui.

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Palat Rusia Alexei Navalnîi
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close