Antena 3 CNN Externe Asociaţie auto germană: Ieşirea Greciei din UE ar putea contribui la stabilizarea zonei euro

Asociaţie auto germană: Ieşirea Greciei din UE ar putea contribui la stabilizarea zonei euro

Asociaţie auto germană: Ieşirea Greciei din UE ar putea contribui la stabilizarea zonei euro
Sursa foto: Foto: greekreport.com
02 Iul 2015   •   12:17

O asociaţie a industriei auto germane consideră că ieşirea Greciei din zona euro ar putea fi necesară în pofida impactului pe care l-ar putea avea asupra vânzărilor de maşini noi, relatează Automotive News. Şeful asociaţiei VDA din industria auto din Germania, Matthias Wissmann, a spus că Grexit-ul nu ar trebui să mai fie un subiect taboo, fiind posibil să contribuie la stabilizarea zonei euro. Orice relaxare a termenilor programului de susţinere financiare ar putra întări opozanţii austerităţii în alte state europene precum Spania, ţări care au aplicat reforme dureroase, a spus Wissman.

"Statele UE care au avut curajul să adopte măsuri nepopulare au mers pe un drum greu, accidentat, dar a meritat, iar astăzi sunt încă o dată pe un trend de creştere", spune Wissman.

Vânzările auto în Europa au crescut în luna mai cu 1,4%, la 1,15 milioane de vehicule, potrivit datelor asociaţiei ACEA. Creşterea a fost cea mai lentă după noiembrie 2014, din cauza temerilor cumpărătorilor legate de şomaj şi criza din Grecia, chiar dacă cererea şi-a revenit puternic în ţări afectate de austeritate,cum ar fi Spania şi Portugalia.
În Grecia, vânzările de vehicule au urcat în luna mai cu 22%, la 9.070 de unităţi, iar în primele cinci luni cu 16%, la 34.142 de unităţi, potrivit ACEA. O sursă din industrie a declarat că cererea a fost susţinută în mare parte de interesul grecilor pentru investirea banilor în active tangibile precum maşinile.

Grecia este cunoscută în toată lumea pentru istoria sa, dar mai ales pentru turism. Mulţi turişti sunt însă speriaţi fiindcă în ultimele zile HAOSUL a pus stăpânire pe Grecia. Oamenii au leşinat la cozi pentru a-şi putea scoate banii din bănci.

Grecia a primit un AVERTISMENT DUR din partea FMI care se aşteaptă ca guvernul elen să oprească criza din această ţară. 
 
Turiştii pot profita de criza din Grecia pentru a beneficia de vacanţe mai ieftine. Asta pentru că sejururile S-AU IEFTINIT BRUSC.

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close