Antena 3 CNN Externe Atac armat în centrul vechi al Ierusalimului, în timpul vizitei lui Klaus Iohannis

Atac armat în centrul vechi al Ierusalimului, în timpul vizitei lui Klaus Iohannis

Atac armat în centrul vechi al Ierusalimului, în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
08 Mar 2016   •   16:16

Incident armat la Ierusalim, unde este în vizită oficială preşedintele Klaus Iohannis. O femeie palestiniană a fost împușcată mortal marți după ce a scos un cuțit din geantă și a încercat să atace polițiști de la graniță care patrulau în Orașul Vechi din Ierusalim, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Polițiștii nu au fost răniți, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, Luba Samri. Ea a afirmat că ofițerii au deschis focul pentru că erau 'în pericol imediat și real'. Femeia, în vârstă de 50 de ani, locuia în Ierusalimul de Est, a precizat poliția.

Palestinienii au lansat zeci de atacuri cu cuțit împotriva israelienilor de la începutul lunii octombrie, protestând împotriva unor încălcări — negate vehement de Israel — într-un loc sfânt disputat din Ierusalim, precum și împotriva ocupației.

Mulți dintre atacatori au fost adolescenți care au acționat fără nicio legătură cu o organizație militantă. Israelul a atribuit violențele retoricii vehemente a liderilor musulmani radicali care 'spală creierele' tinerilor și 'glorifică martiriul'. De cealaltă parte, palestinienii au acuzat oprimarea.

Aproximativ 29 de israelieni au fost uciși în atacuri cu cuțit. În aceeași perioadă, 180 de palestinieni au fost uciși. Majoritatea erau atacatori împușcați mortal în timp ce înjunghiau sau încercau să înjunghie civili israelieni sau reprezentanți ai forțelor de securitate israeliene. Alții au fost uciși în ciocniri între forțele de securitate israeliene și palestiniene.

×
Subiecte în articol: atac armat Ierusalim Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close