Antena 3 CNN Externe Atac armat la parada de Ziua Națională a Americii, în Chicago | Cel puțin șase morţi şi 31 de răniţi

Atac armat la parada de Ziua Națională a Americii, în Chicago | Cel puțin șase morţi şi 31 de răniţi

Focuri de armă au izbucnit la o paradă de 4 iulie, rănind mai multe persoane și atragând un răspuns masiv al poliției într-o suburbie bogată din Chicago, au declarat autoritățile.

Atac armat la parada de Ziua Națională a Americii, în Chicago | Cel puțin șase morţi şi 31 de răniţi
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    04 Iul 2022   •   20:39

Atacul a avut loc „în zona traseului paradei Zilei Independenței”, a declarat Biroul Șerifului din Lake County într-un comunicat.

Poliția de stat din Illinois a răspuns, de asemenea, la fața locului, „asistând poliția din Highland Park”, potrivit unui comunicat postat de agenție.

„Din păcate, după cum probabil știți, avem o situație activă de împușcături în Highland Park la parada lor de Ziua Independenței”, a declarat guvernatorul Illinois J.B. Pritzker.

Poliţia a intervenit de urgenţă şi a anunţat că atacul armat încă este în curs. Bilanţul preliminar este de cel puţin şase morţi şi 31 răniţi, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de cotidianul Chicago Sun Times.

”Nouă persoane au fost împușcate. Încă primesc rapoarte.”

Poliția nu a confirmat numărul de persoane împușcate și nici nu  a dat publicității o descriere a bărbatului înarmat.

"Sărbătoarea de 4 iulie este anulată, vă rugăm evitaţi centrul Highland Park", a anunțat municipalitatea locală pe pagina sa de Facebook.

Parada a fost întreruptă la aproximativ 10 minute după ce începuse, sute de oameni au fugit disperați după ce s-au auzit primele focuri de armă, scrie ziarul Chicago Sun-Times. Martorii au declarat că un individ a tras cel puţin 20 de focuri de armă.

"Toată lumea fugea, se ascundea şi ţipa", a declarat o producătoare a canalului CBS 2.

Suspectul - prezentat de către poliţie drept un bărbat alb în vârstă de 18-20 de ani - este fugar şi ”considerat înarmat şi peiculos”, este căutat activ de serviciile de securitate.

×
Subiecte în articol: SUA atac armat Ziua Independentei
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close