Antena 3 CNN Externe Atac cu drone în Rusia: a fost semnalat un incendiu la aerodromul Kursk. Moscova spune că e mâna ucrainenilor

Atac cu drone în Rusia: a fost semnalat un incendiu la aerodromul Kursk. Moscova spune că e mâna ucrainenilor

Un atac cu drone a avut loc, marți, la un aerodrom din regiunea rusă Kursk, care se învecinează cu zona nord-estică a Ucrainei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2022   •   13:10

Informația vine de la guvernatorul regional Roman Starovoit.

"În urma atacului cu drone, un rezervor de combustibil a luat foc lângă aerodromul Kursk. Nu sunt victime. Incendiul este localizat. Serviciile de urgență acționează la fața locului", a scris pe Telegram oficialul rus.

Acest nou atac pe care oficialitățile ruse îl atribuie Ucrainei vine la o zi după lovituri efectuate cu drone asupra a două baze militare ruse.

Ministrul rus al Apărării susține că dronele aparțineau forțelor ucrainene și că au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

CNN: "Un producător ucrainean de armament a semnalat că e aproape de realizarea unei drone cu rază lungă"

Imagini din satelit dar și de la sol, distribuite de presa internațională, arată că atacurile de luni au avariat avioane militare la o bază din regiunea Riazan.

Oficialitățile ucrainene nu au făcut comentarii pe marginea atacurilor cu drone din Rusia iar guvernul de la Kiev nu a recunoscut că ar dispune de drone militare cu rază lungă de acțiune.

Pe de altă parte, producătorul ucrainean de arme Ukroboronprom, controlat de stat, a semnalat de mai multe ori în ultimele săptămâni că este "aproape" de finalizarea lucrărilor la o nouă dronă cu rază lungă, amintește CNN.

Cum se răzbună rușii după atacurile cu drone ale ucrainenilor

Bombardamente rusești au fost raportate în noaptea de luni spre marți în regiunile Zaporojie (sud) și Dnipropetrovsk (centru), transmite CNN pe baza relatărilor din surse oficiale.

În Zaporojie, au fost lovite infrastructura critică și clădirile rezidențiale din suburbiile orașului, a spus Oleksandr Staruh, șeful administrației militare regionale.

Nu au fost înregistrate victime, potrivit informațiilor preliminare.

În regiunea Dnipropetrovsk, bombardamentele au continuat peste noapte iar în districtul Nikopol au fost avariate gazoducte, linii electrice și mai multe case, a declarat Valentin Reznicenko, șeful administrației sale militare regionale.

Rușii nu pleacă de la centrala nucleară Zaporojie

CNN semnalează, pe de altă parte, că rușii exclud să se retragă de la centrala nucleară Zaporojie, pe care au ocupat-o în martie.

"Nu se poate vorbi despre nicio retragere a controlului rus la centrala nucleară Zaporojie sau despre transferul controlului către o terță parte", a spus Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

"Centrala este situată pe teritoriul Rusiei și este controlată în totalitate de Rusia. Susținem că numai noi suntem capabili să asigurăm integritatea fizică și siguranța nucleară a centralei", a adăugat ea.

Regiunea Zaporojie, unde se află obiectivul nuclear, a fost anexată de Rusia, prin decret, la finele lunii septembrie, împreună cu alte trei regiuni ucrainene.

×
Subiecte în articol: aerodrom Kursk drone
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close