Antena 3 CNN Externe UE și SUA condamnă atacul cu rachete din Ucraina soldat cu 17 morți: "Rusia continuă să terorizeze populația"

UE și SUA condamnă atacul cu rachete din Ucraina soldat cu 17 morți: "Rusia continuă să terorizeze populația"

Casa Albă şi Uniunea Europeană au condamnat cele mai recente atacuri ale Rusiei împotriva Ucrainei, printre care un bombardament asupra unei pieţe, soldat cu cel puţin 17 morţi, informează AFP.

UE și SUA condamnă atacul cu rachete din Ucraina soldat cu 17 morți: "Rusia continuă să terorizeze populația"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   23:35

"Aceste atacuri brutale ale Rusiei subliniază necesitatea de a susţine în continuare poporul ucrainean în apărarea teritoriului său", a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american Joe Biden, Karine Jean-Pierre.

Şi Uniunea Europeană a condamnat atacul "barbar" şi "plin de ură" întreprins de Rusia miercuri împotriva unei pieţe în estul Ucrainei.

"Rusia continuă să terorizeze populaţia civilă din Ucraina", a afirmat un purtător de cuvânt al UE într-un comunicat. "Atacurile intenţionate împotriva civililor sunt crime de război. Toţi cei care au dat ordinul, autorii şi complicii acestor atrocităţi vor trebui să dea socoteală", subliniază comunicatul.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 560 | Bilanţul deceselor după atacul rusesc din orașul Kostiantynivka a ajuns la 17 morţi şi 32 de răniţi. Un copil se află printre victime

Cel puţin 17 persoane au fost ucise şi alte 28 au fost rănite miercuri într-un bombardament rusesc care a lovit o piaţă din localitatea ucraineană Kostiantînivka, situată la circa 30 de kilometri de oraşul Bahmut.

Vezi şi: Reacția NATO după ce o dronă a căzut la Plauru, în Tulcea: "Aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România”

×
Subiecte în articol: rachete atac Ucraina Rusia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close