Antena 3 CNN Externe Atac cu sabia, la Londra. Un copil de 13 ani a fost ucis și doi polițiști au fost răniți. O stație de metrou a fost închisă temporar

Atac cu sabia, la Londra. Un copil de 13 ani a fost ucis și doi polițiști au fost răniți. O stație de metrou a fost închisă temporar

Un atac cu sabia a avut loc la Londra.

de Alina Anghel    |    30 Apr 2024   •   12:29

Poliția Metropolitană a confirmat că atacul a avut loc marți dimineață și că o stație de metrou a fost închisă, iar un suspect a fost arestat.

Cinci persoane, între care doi polițiști, au fost rănite în urma agresiunii, conform unui bilanț preliminar.

Ulterior, presa britanică a anunțat că un copil de 13 ani a murit după ce a fost înjunghiat.

"Poliția și alte servicii de urgență se află în Hainault, în estul Londrei, la un incident grav (...) Am fost chemați cu puțin timp înainte de ora 07:00 BST (ora 09:00 în România, n.r.), în urma unor informații despre un vehicul care a intrat într-o casă din zona Thurlow Gardens.

Sunt informații referitoare la oameni care au fost înjunghiați și înțelegem că suspectul a continuat să atace mai mulți cetățeni și doi ofițeri de poliție. Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost reținut la fața locului și se află în arest", au comunicat polițiștii.

Stația de metrou Hainault a fost închisă, ca urmare a unei anchete a poliției în zonă, a anunțat compania londoneză de transport.

Imaginile filmate de martori l-au surprins pe presupusul atacator din Hainault.

Este vorba despre un bărbat într-un hanorac galben închis, care aleargă cu ceea ce pare a fi un cuțit mare în mână, într-un cartier de locuințe.

Ulterior reținerii suspectului, Poliția Metropolitană a comunicat că "nu pare să mai existe vreo amenințare în curs de desfășurare la adresa comunității" și că "acest incident nu pare să aibă legătură cu terorismul."

Martor: Am auzit polițiștii strigând: "Las-o jos!"

Un martor al incidentului din Hainault a relatat  că a auzit strigăte în timpul atacului din zonă, înainte de a vedea un bărbat îmbrăcat în galben escaladând niște garduri.

"Am auzit țipete, ca atunci când poliția ordonă cuiva să se oprească sau să se pună în genunchi. Sunau precum 'ramâi acolo unde ești, lasă obiectul acela jos!'.

M-am uitat pe fereastra din spate, pentru că de acolo venea zgomotul, și am văzut un tip îmbrăcat în galben sărind peste niște garduri.

Apoi a coborât pe o alee, cu intenția să revină pe stradă. Am văzut un polițist și o polițistă care l-au urmărit și i-au strigat să arunce obiectul pe care-l avea în mână", a declarat acest martor, conform BBC.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus, la rândul său, în legătură cu acest incident, că un bărbat a fost arestat și zona a fost "securizată".

El a adăugat că poliția nu caută pe nimeni altcineva în legătură cu atacul de marți și că în zonă vor patrula echipaje de poliție pentru a asigura liniștea și ordinea publică.

×
Subiecte în articol: atac Londra Hainault Thurlow Gardens sabie
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close