Antena 3 Externe Atentat cu maşină-capcană împotriva premierului sirian. Gardă de corp a demnitarului fost ucisă

Atentat cu maşină-capcană împotriva premierului sirian. Gardă de corp a demnitarului fost ucisă

de M.Z.    |    29 Apr 2013   •   11:06
Atentat cu maşină-capcană împotriva premierului sirian. Gardă de corp a demnitarului fost ucisă Foto: kirotv.com

Un atentat cu maşină-capcană a avut loc luni, la Damasc, şi a vizat maşina premierului sirian Wael al-Halaqi, a cărui gardă de corp a fost ucisă, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

"O a doua gardă de corp şi şoferul să află în stare critică", a precizat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, organizaţie care se sprijină pe o reţea vastă de activişti, dar şi surse medicale şi militare din Siria.

În urma atentatului, şeful Guvernului sirian a scăpat teafăr. "Explozia pare să fi fost telecomandată", a precizat reprezentantul OSDO.

"Atentatul terorist de la Mazze viza convoiul premierului. Halaqi este nevătămat", anunţă televiziunea Al-Ikhabriya, fără să precizeze natura exploziei.

Potrivit televiziunii de stat, atentatul s-a produs în apropierea unei grădini publice şi unei şcoli, la Mazze, cartier ultrasecurizat din partea de centru-vesta capitalei siriene în care se află numeroase ambasade, clădiri guvernamentale şi sedii ale serviciilor de informaţii, şi unde locuiesc numeroşi oficiali politici.

Halaqi a fost numit în funcţie la 9 august 2012, după dezertarea predecesorului său, Riad Hajib, în semn de protest faţă de represiunea sângeroasă condusă de regim împotriva revoltei declanşate în martie 2011.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close