Antena 3 CNN Externe Atentat cu maşină-capcană împotriva premierului sirian. Gardă de corp a demnitarului fost ucisă

Atentat cu maşină-capcană împotriva premierului sirian. Gardă de corp a demnitarului fost ucisă

Atentat cu maşină-capcană împotriva premierului sirian. Gardă de corp a demnitarului fost ucisă
Sursa foto: Foto: kirotv.com
de M.Z.    |    29 Apr 2013   •   11:06

Un atentat cu maşină-capcană a avut loc luni, la Damasc, şi a vizat maşina premierului sirian Wael al-Halaqi, a cărui gardă de corp a fost ucisă, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

"O a doua gardă de corp şi şoferul să află în stare critică", a precizat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, organizaţie care se sprijină pe o reţea vastă de activişti, dar şi surse medicale şi militare din Siria.

În urma atentatului, şeful Guvernului sirian a scăpat teafăr. "Explozia pare să fi fost telecomandată", a precizat reprezentantul OSDO.

"Atentatul terorist de la Mazze viza convoiul premierului. Halaqi este nevătămat", anunţă televiziunea Al-Ikhabriya, fără să precizeze natura exploziei.

Potrivit televiziunii de stat, atentatul s-a produs în apropierea unei grădini publice şi unei şcoli, la Mazze, cartier ultrasecurizat din partea de centru-vesta capitalei siriene în care se află numeroase ambasade, clădiri guvernamentale şi sedii ale serviciilor de informaţii, şi unde locuiesc numeroşi oficiali politici.

Halaqi a fost numit în funcţie la 9 august 2012, după dezertarea predecesorului său, Riad Hajib, în semn de protest faţă de represiunea sângeroasă condusă de regim împotriva revoltei declanşate în martie 2011.






×
Subiecte în articol: Siria masina-capcana
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close