Antena 3 CNN Externe Atenţionare de călătorie! Cod portocaliu de furtună, traficul aerian este perturbat, întârzieri şi anulări de zboruri

Atenţionare de călătorie! Cod portocaliu de furtună, traficul aerian este perturbat, întârzieri şi anulări de zboruri

Atenţionare de călătorie! Cod portocaliu de furtună, traficul aerian este perturbat, întârzieri şi anulări de zboruri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    13 Sep 2017   •   13:09

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, la data de 13 septembrie 2017, autorităţile olandeze au instituit cod portocaliu de furtună.

Institutul olandez de Meteorologie a transmis avertizări de rafale puternice de vânt cuprinse între 100 şi 120 km/oră îndeosebi în intervalul orar 10:00 – 14:00, ora locală, în regiunile Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen și insulele Wadden.

Din cauza vântului puternic, traficul aerian la Aeroportul Schiphol din Amsterdam este perturbat. Aeroportul avertizează cu privire la producerea de întârzieri şi anulări de zboruri. Totodată, Institutul olandez de Meteorologie informează cu privire la posibilitatea perturbării traficului rutier şi feroviar din cauza căderilor de copaci pe carosabil sau pe calea ferată. Se recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei de mers la condițiile meteo, precum și respectarea semnalizărilor temporare.

Cetățenii români care pot fi afectaţi de situaţia meteorologică actuală pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80, + 31 (0) 70 322 86 12, și +31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Haga: +31651 596 107

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close