Antena 3 CNN Externe Australia va furniza arme Ucrainei

Australia va furniza arme Ucrainei

Australia va colabora cu membrii NATO pentru a furniza arme Ucrainei, a declarat duminică premierul Scott Morrison reporterilor.

Australia va furniza arme Ucrainei
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Feb 2022   •   08:39

Mișcarea de a-și intensifica sprijinul vine după ce prim-ministrul a declarat vineri că Australia va furniza echipamente militare „neletale” și provizii medicale,

„Oferim deja un sprijin semnificativ în ceea ce privește ajutorul neletal, dar tocmai am vorbit cu ministrul apărării și vom căuta să oferim orice sprijin posibil pentru ajutorul letal prin partenerii noștri NATO, în special Statele Unite. și Regatul Unit”, a spus Morrison după o  slujbă bisericească pentru comunitatea ucraineană australiană.

„[Partenerii noștri NATO] oferă deja sprijin în aceste domenii și îi vom asista cu ceea ce fac”.

Morrison a mai spus că Australia a accelerat procesarea vizelor pentru ucrainenii care doresc să intre în țară și va oferi mai mult ajutor umanitar în viitorul apropiat, descriind-o drept o „prioritate supremă”.

„Prioritatea noastră este ceea ce se întâmplă în Ucraina în acest moment și să oferim ajutor imediat celor care ar trece granițele pe măsură ce sute de mii de oameni sunt strămutați și comunitatea mondială va lucra împreună la toate aceste probleme”, a spus Morrison.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Australia
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close