Antena 3 CNN Externe "Avem pista cea mai promiţătoare de până acum". Australia anunţă că a detectat noi semnale "compatibile" celor emise de cutii negre de avion

"Avem pista cea mai promiţătoare de până acum". Australia anunţă că a detectat noi semnale "compatibile" celor emise de cutii negre de avion

"Avem pista cea mai promiţătoare de până acum". Australia anunţă că a detectat noi semnale "compatibile" celor emise de cutii negre de avion
de S.T.    |    07 Apr 2014   •   09:52

O navă aparţinând Marinei australiene care participă la căutarea zborului MH370 în Oceanul Indian a detectat noi semnale acustice "compatibile" cu cele emise de cutiile negre ale unui avion, a anunţat luni însărcinatul cu operaţiuni, relatează AFP.

"Pot să prezint informaţii foarte încurajatoare obţinute în cursul ultimelor 24 de ore", a declarat fostul comandant al forţelor armate australiene Angus Houston, într-o conferinţă de presă.

Sonda tractată de nava Ocean Shield "a detectat semnale compatibile cu cele emise de către cutiile negre ale avioanelor", a adăugat el.

Două semnale au fost captate - unul timp de două ore şi 20 de minute, iar celălalt timp de 13 minute - potrivit şefului Centrului de coordonarea căutărilor cu baza la Perth, în vestul Australiei. Aceste rezultate, "pista cea mai promiţătoare de până acum", au încurajat anchetatorii în ideea că se află "foarte aproape de locul unde ar trebui să fie".

Nouă avioane militare, trei avioane civile şi 14 nave erau mobilizate luni în Oceanul Indian, la aproximativ 2.000 de kilometri distanţă de coastele vestice ale Australiei, în încercarea de a găsi epava Boeingului, într-un perimetru de 234.000 de kilometri pătraţi.

×
Subiecte în articol: Australia avion Malaysia

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close