Avertismentul dat de un EXPERT MILITAR: "Operaţiunea Ucrainei s-a dovedit un EŞEC"

de O.P.    |    16 Mai 2014   •   11:38
Avertismentul dat de un EXPERT MILITAR: "Operaţiunea Ucrainei s-a dovedit un EŞEC"

Operaţiunea "antiteroristă" lansată de către Kiev cu scopul de a prelua controlul asupra estului Ucrainei de la separatişti proruşi pare să fie un eşec, la o lună de când a fost lansată, iar bazinul Donbas se poate transforma în altă Transnistrie, avertizează un expert.

"Operaţiunea s-a dovedit ineficientă deoarece forţele ucrainene nu erau pregătite pentru aşa ceva", tranşează expertul militar Mikola Sungurovski.

Iaroslav Gonciar, adjunctul comandantului Batalionului Azov, o unitate de voluntari integrată în Garda Naţională ucraineană, are mai multe explicaţii pentru acest eşec: "trădarea poliţiei şi opoziţia populaţiei, la nivel local, alături de incompetenţa celor care planifică operaţiunile".

Operaţiunea lansată la 13 aprilie avea obiective precise, şi anume dezarmarea rebelilor proruşi, eliberarea clădirilor ocupate (primării, sedii ale administraşiei regionale, poliţiei şi serviciilor secrete) şi restabilirea autorităţii Kievului în regiunile Doneţk şi Lugansk, situate la frontiera cu Rusia şi în care trăiesc aproximativ şapte milioane de oameni.

 

x close