Gabriel, un tânăr mort la doar 21 de ani, sub ochii prietenilor. ”Era un înger de copil”

de L.D.    |    03 Iun 2020   •   10:52
Gabriel, un tânăr mort la doar 21 de ani, sub ochii prietenilor. ”Era un înger de copil” Facebook / Silviu Helciug

O după-amiaza însorită pe malul râului Sesia, s-a sfârșit tragic. Silviu Gabriel Helciug și-a pierdut viața, chiar în fața prietenilor, la nici 22 de ani.

Se mutase din Bacău și locuia cu prietenul său, Robert, în Romagnano Sesia, într-un apartament din cartierul Ministero Caccia. Lucrau împreună la o fabrică de plăci de ipsos din zonă.

Duminică, alături de un grup de prieteni, cei doi s-au hotărât să petreacă câteva momente de relaxare pe marginea râului Sesia, în zona Allea Monterosa, aproape de podul feroviar.

Martorii spun că, după minute bune în care tinerii s-au relaxat înotând în apă, au revenit pe mal în jurul orei 18.30. Însă Gabriel a vrut ”să mai dea o tură” pe la ora 19.00, înainte de plecare.

Însă la doar câteva minute, a fost văzut agitându-se și cerând ajutor. Robert, prietenul lui, a sărit imediat în apă și a făcut tot posibilul să îl ajute. La fel a procedat și alt prieten. Din păcate însă, Gabriel s-a agitat mult prea tare, a intrat în panică și prietenii nu l-au mai putut salva. 

E echipă de pompieri voluntari din apropiere au fost alertați imediat, însă nici aceștia nu au putut face nimic pentru tânăr. Trupul neînsuflețit a fost găsit de scafandri în amonte de podul feroviar, la o adâncime de 3.5 m, scrie LaStampa.

”Va multumesc la toți că sunteți alături de mine. Să știți că mă ajută mult fiindcă așteptarea e prea grea până vine acasa! Să nu mă judecați că stau pe telefon dar mă ajutați cu vorbele voastre! Să văd cât de multă lume l-a iubit... era așa un copil cu suflet mare, un înger de copil”, scrie mama băiatului pe o rețea socială. 

Parteneri
sati
x close