Antena 3 CNN Externe Băiat salvat de la înec cu o dronă, în Spania

Băiat salvat de la înec cu o dronă, în Spania

O dronă a salvat de la înec un copil de 14 ani. Incidentul s-a produs pe o plajă din Spania.

Băiat salvat de la înec cu o dronă, în Spania
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    25 Iul 2022   •   19:12

Un serviciu de salvamar dotat cu dronă, implementat pe plajele spaniole, a salvat viața unui băiat de 14 ani. Copilul se lupta cu valurile puternice în largul unei plaje din Valencia, au declarat operatorii serviciului.

Drona a aruncat în mare o vestă de salvare care a reușit să îl mențină pe adolescent la suprafață până la sosirea unei echipe de salvamari câteva minute mai târziu.

”Când am ajuns, ceea ce am văzut a fost un copil care era într-o stare foarte proastă, aproape fără energie pentru a continua să plutească, așa că am trimis vesta de salvare. Din cauza valurilor puternice, a fost o manevră complicată, dar în cele din urmă am reușit să-i dăm vesta și a putut pluti până când salvamarii au ajuns la el cu jet ski-ul", a declarat, pentru Reuters, Miguel Angel Pedrero, pilot de dronă pentru General Drones, firma care furnizează tehnologia.

General Drones, cu sediul în Valencia, a început să sprijine pe salvamarii spanioli în 2017. În prezent, are peste 30 de piloți și dronele lor care lucrează cu salvamarii de pe 22 de plaje din Spania, oferind sprijin în momentele critice ale unui potențial înec înainte ca salvamarii să poată ajunge fizic la fața locului.

”Aceste secunde în plus sunt vitale în unele cazuri și permit, de asemenea, echipelor de salvare să se apropie de persoană cu mai mult calm și mai multă prudență", a explicat Pedrero.

În total, 140 de persoane au murit pe plajele din Spania în primele șase luni din 2022, cu 55% mai multe decât în aceeași perioadă din 2021.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Spania drona salvamar inec
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close