Antena 3 CNN Externe Un bărbat a furat pavajul unei străzi și l-a vândut la preț de garsonieră în București | Poliția germană l-a găsit ascuns după perdea

Un bărbat a furat pavajul unei străzi și l-a vândut la preț de garsonieră în București | Poliția germană l-a găsit ascuns după perdea

Autoritățile federale germane au reținut un bărbat suspectat că a furat pavajul unei străzi întregi.

Un bărbat a furat pavajul unei străzi și l-a vândut la preț de garsonieră în București | Poliția germană l-a găsit ascuns după perdea
Sursa foto: Twitter / Poliția germană
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2022   •   13:39

Neobișnuita infracțiune s-ar fi produs în decembrie 2021 în localitatea Zittau din landul Saxonia.

Suspectul a fost prins marți în orașul Erfurt.

Este vorba de un individ de 55 de ani, despre care investigatorii spun că a îndepărtat ilegal pavajul unei suprafețe de 300 de metri pătrați de pe o stradă aflată în apropierea unei gări de marfă. 

Potrivit anchetatorilor, "prada" a constat în 112 tone de pavaj din granit, smulse cu ajutorul unui excavator și transportate de la locul faptei cel mai probabil cu un camion.

Polițiștii cred că bărbatul, pe numele căruia o instanță din Gorlitz emisese deja un mandat de arestare, a vândut pavajul pe internet.

Suspectul ar putea scăpa cu șase luni de închisoare sau cu amendă

El ar fi obținut o sumă de 45.000 de euro, ceea ce reprezintă, aproximativ, echivalentul prețului cu care se vinde în București o garsonieră nouă, confort I, potrivit site-urilor de specialitate.

După luni de investigații, polițiștii au luat urma suspectului pe baza unor indicii oferite de martori, care i-au condus la locuința pe care bărbatul o împărțea în Erfurt cu partenera sa.

Oamenii legii l-au găsit pe suspect în bucătăria locuinței, ascuns în spatele unei perdele, și au confiscat diverse probe materiale din curtea proprietății.

Suspectul riscă să fie acuzat de furt calificat, înșelăciune și daune aduse proprietății, fapte pentru care ar putea fi condamnat, în cel mai favorabil caz, la plata unei amenzi sau la o pedeapsă de șase luni de închisoare.

Autoritățile locale estimează la 30.000 de euro prejudiciul cauzat de furtul pavajului.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close