Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad nu va participa la negocierile conferinţei "Geneva 2"

Bashar al-Assad nu va participa la negocierile conferinţei "Geneva 2"

Bashar al-Assad nu va participa la negocierile conferinţei "Geneva 2"
26 Noi 2013   •   16:41

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, nu va lua parte la conferinţa de pace privind Siria, programată pentru 22 ianuarie la Geneva, care se va desfăşura între reprezentanţii regimului de la Damasc şi opoziţia moderată, a declarat marţi şeful diplomaţiei franceze, se arată într-un material AFP, preluat de agerpres.

"Geneva 2" va avea loc, însă amintesc că obiectivul nu este de a avea o conversaţie fără interes despre Siria, ci de a ajunge la un acord reciproc între reprezentanţii regimului, fără Bashar (n.r. al-Assad) şi opoziţia moderată, pentru a se reuşi crearea unui guvern de tranziţie dotat cu toate puterile", a declarat ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, pentru postul de radio France Culture.

"Este foarte dificil, însă este singura soluţie care permite, în acelaşi timp, să nu-l avem pe Bashar al-Assad şi nici pe terorişti", a subliniat oficialul de la Paris.

Luni, secretarul de stat american, John Kerry, a estimat că această conferinţă ar putea reprezenta "cea mai bună ocazie pentru formarea unui guvern de tranziţie, de comun acord".

Mediatorul ONU, Lakhdar Brahimi, se va întâlni din nou, la 20 decembrie, cu responsabili ruşi şi americani pentru a pregăti conferinţa şi în special pentru a alege participanţii.

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad siria
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close