Antena 3 CNN Externe Benjamin Netanyahu: Israelul va continua atacurile asupra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza

Benjamin Netanyahu: Israelul va continua atacurile asupra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza

Benjamin Netanyahu: Israelul va continua atacurile asupra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza
Sursa foto: Foto:middleeastmonitor.com
09 Iul 2014   •   20:02

Israelul va continua atacurile asupra poziţiilor Hamas în Fâşia Gaza, a declarat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu, după o serie de consultări privind securitatea, cu participarea ministrului apărării Moshe Yaalon, a şefului Statului-Major al Armatei israeliene, Beni Gantz, şi a generalului-maior Sami Turgeman, informează Haaretz, citat de RIA Novosti şi Agerpres.

"Securitatea cetăţenilor este mai presus ca orice. Armata noastră este puternică, spatele frontului — stabil, naţiunea — unită. Această combinaţie constituie răspunsul dat organizaţiilor teroriste care doresc să ne facă rău. Suntem hotărâţi să oprim organizaţiile teroriste şi să readucem liniştea. Operaţiunea va continua până când focul asupra regiunilor noastre va înceta şi va fi reinstaurată liniştea", a declarat premierul israelian.

Anterior, militarii israelieni anunţau interceptarea altor două rachete palestiniene ce se îndreptau spre Tel Aviv.

Aceasta a fost o a treia încercare a combatanţilor palestinieni de a bombarda Tel Avivul, începând de la declanșarea, marţi, a operaţiunii trupelor israeliene în Fâşia Gaza. Trei rachete precedente au fost doborâte de tirurile bateriilor antirachetă 'Domul de fier'.

De cealaltă parte, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a acuzat miercuri Israelul de comiterea unui 'genocid' în Fâşia Gaza, unde cel puţin 43 de palestinieni au fost ucişi în două zile în raiduri israeliene, potrivit AFP.

"Este un genocid — uciderea de familii întregi este un genocid comis de Israel împotriva poporului nostru palestinian', a declarat el, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a conducerii palestiniene la Ramallah, în Cisiordania. 'Ceea ce se întâmplă este un război împotriva întregului popor palestinian și nu împotriva facţiunilor (insurgente)', a spus el. 'Noi ştim că Israelul nu încearcă să se apere, ci să-şi apere coloniile, proiectul său principal', a adăugat Abbas.

'Noi încercăm în mai multe moduri să oprim agresiunea israeliană şi vărsarea de sânge palestinian, în special prin discuţii cu preşedintele egiptean (Abdel Fattah) Al-Sissi şi cu secretarul general al ONU Ban Ki-moon', a mai spus el.

În total, de la începutul campaniei, palestinienii au lansat peste 150 de rachete asupra celor mai mari orașe din sudul şi centrul Israelului, inclusiv Ierusalim. În zona asupra căreia se trage locuiesc 3,5 din totalul celor 8 milioane de israelieni.

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu Fasia Gaza
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close