Antena 3 CNN Externe Berlusconi vrea să organizeze summitul G8 în oraşul devastat de cutremur, L'Aquila

Berlusconi vrea să organizeze summitul G8 în oraşul devastat de cutremur, L'Aquila

Berlusconi vrea să organizeze summitul G8 în oraşul devastat de cutremur, L'Aquila
Sursa foto: silvio berlusconi
24 Apr 2009   •   08:30

Silvio Berlusconi a declarat joi că va muta summitul G8 din luna iulie din Sardinia în L'Aquila, oraşul cel mai afectat de cutremurul din regiunea Abruzzo , iar banii care vor fi economisiţi vor ajuta la reconstrucţia regiunii.

După organizarea unei a doua şedinţe de guvern în L'Aquila de la cutremurul din 6 aprilie, Berlusconi relata că organizarea summitului pe insula La Maddalena din Sardinia ar fi costat 220 milioane de euro, bani ce ar fi mai bine cheltuiţi pentru reconstrucţia Abruzzo. Premierul italian susţine că, în pofida cutremurului şi distrugerii a numeroase imobile, oraşul are destule hoteluri şi săli pentru a-i găzdui pe delegaţi şi jurnalişti.

El a declarat că summitul va fi găzduit de barăcile Poliţiei Financiare, ce acum sunt sediu pentru serviciile de urgenţă şi unde a fost organizată o slujbă pentru victimele cutremului.

Acesta consideră că evenimentul din vară ar pune L'Aquila "în centrul atenţiei mondiale?.

Pe de altă parte însă, opoziţia susţine că Berlusconi avea un motiv ascuns. Anume că guvernul este în urmă cu pregătirea la timp pentru summit a insulei La Maddalena, fostă bază navală americană, precum şi are dificultăţi în găsirea a destule vase de croazieră pentru a găzdui invitaţii.

La Maddalena a fost alesă, în parte, pentru a nu mai fi în centrul protestelor de masă care s-au înregistrat la summitul din Genoa în 2001 sau anul acesta la Londra. Acum însă Berlusconi susţine că eventualii protestatari nu vor avea inima să demonstreze într-o zonă lovită de cutremur.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi summit G8
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close