Antena 3 CNN Externe Bilanţul confruntărilor de luni noapte de la Cairo: şapte morţi, peste 200 de răniţi şi 400 de persoane arestate

Bilanţul confruntărilor de luni noapte de la Cairo: şapte morţi, peste 200 de răniţi şi 400 de persoane arestate

Bilanţul confruntărilor de luni noapte de la Cairo: şapte morţi, peste 200 de răniţi şi 400 de persoane arestate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    16 Iul 2013   •   14:30
Update 14.30 - Cel puţin 401 persoane au fost arestate în urma violenţelor care au avut loc în cursul nopţii la Cairo în cadrul manifestaţiilor susţinătorilor preşedintelui demis Mohamed Morsi, a anunţat marţi o sursă din cadrul serviciilor de securitate, potrivit AFP

Arestarea a 401 "participanţi la revoltă" se referă doar la sectorul Ramses, în centrul capitalei, unde două persoane au murit în confruntările din cursul nopţii, a precizat această sursă, citată de agenţia oficială Mena. Alte cinci persoane au murit în Gizah, un alt cartier al capitalei egiptene, potrivit serviciilor de urgenţă. 

Update 14.05
- Confruntările din timpul nopţii de la Cairo, în cadrul manifestaţiilor susţinătorilor preşedintelui demis Mohamed Morsi, s-au soldat cu şapte morţi şi 261 de răniţi, au anunţat, marţi, oficiali de la serviciile de sănătate egiptene, potrivit Mediafax. 
 
Cinci persoane au fost ucise în cartierul Gizah (sud-vest de Cairo) şi alte două în sectorul Ramses, în apropiere de unul dintre principalele poduri peste Nil şi de piaţa Tahrir, a declarat şeful serviciilor de urgenţă, Mohammed Soltan.
 
Un oficial de rang înalt al Ministerului Sănătăţii, doctorul Khaled al-Khatib, citat de agenţia oficială Mena, a confirmat că şapte persoane au murit în confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine.
 
Violenţele de la Cairo şi din restul Egiptului s-au soldat cu peste 100 de morţi de la înlăturarea de la putere a lui Morsi de către armată la 3 iulie, în urma manifestaţiilor masive care cer plecarea sa, potrivit unui bilanţ AFP. 
____________________________________

Zeci de persoane au fost rănite, în noaptea de luni spre marţi, la Cairo, în confruntările dintre poliţie şi susţinătorii fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de militari.

Fraţii Musulmani, din rândul cărora provine Morsi, au mobilizat zeci de mii de oameni în diferite puncte ale oraşului, pentru a cere revenirea sa în funcţie.

Poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, iar manifestanţii au ripostat cu pietre.

Un înalt diplomat american a sosit la Cairo pentru a face apel la calm, dar atât islamiştii cât şi adversarii lor politici au refuzat să discute cu el. 

 

×
Subiecte în articol: Egipt proteste egipt Mohamed Morsi
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close