Antena 3 CNN Externe Bilanţul victimelor a ajuns la 210 morţi în Ucraina | Rusia admite pentru prima dată pierderi de militari

Bilanţul victimelor a ajuns la 210 morţi în Ucraina | Rusia admite pentru prima dată pierderi de militari

Bilanțul atacurilor armatei ruse a ajuns la 210 morţi şi peste 1.100 de răniţi în Ucraina, anunța autorităţile de la Kiev. Pe de cealaltă parte Moscova a recunoscut, duminică, pentru prima dată pierderi de militari.

Bilanţul victimelor a ajuns la 210 morţi în Ucraina | Rusia admite pentru prima dată pierderi de militari
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / Diego Herrera | DPA Images
de Claudia Popovici    |    27 Feb 2022   •   21:03

”Militari ruşi dau dovadă de curaj efectuându-şi misiunile de luptă (...). Din nefericire, există morți şi răniţi. Însă pierderile noastre sunt cu mult mai mici decât ale taberei ucrainene”, anunță un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Igor Konaşenkov, însă nu prezintă vreun bilanț, relatează AFP.

Potrivit ministrului delegat însărcinat cu Apărarea Hanna Malyar, aproximativ 4.300 de ruşi au fost uciși de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina

Forţele ucrainene au distrus 146 de tancuri, 27 de avioane şi 26 de elicoptere rusești, estimează ministrul.

"În patru zile de război au murit 210 ucraineni, iar peste 1.100 au fost răniţi", a declarat duminică seară Lyudmila Denisova, comisarul pentru Drepturile Omului al Parlamentului de la Kiev, conform agenţiei Ukrinform.

Bilanţul anunţat anterior era de 198 de morţi şi peste 1.000 de răniţi.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a recunoscut în premieră duminică pierderea unor militari în operaţiunea din Ucraina. "Militarii ruşi au dat dovadă de curaj în executarea misiunilor de luptă. Din păcate, există morţi şi răniţi. Dar pierderile noastre sunt mai mici decât cele ale părţii ucrainene", a declarat Igor Konacenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de cotidianul Le Monde, potrivit Mediafax. 

Ministerul ucrainaen al Apărării susţine că aproximativ 3.500 de militari ruşi au murit în confruntările militare, dar bilanţul nu poate fi confirmat din alte surse.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close