Antena 3 CNN Externe Avioanele Boeing 737 MAX, trimise la inspecție după un șurub slăbit și o piuliță lipsă | 346 de oameni au fost uciși în două accidente cu aceste aparate

Avioanele Boeing 737 MAX, trimise la inspecție după un șurub slăbit și o piuliță lipsă | 346 de oameni au fost uciși în două accidente cu aceste aparate

Compania Boeing le-a solicitat companiilor care operează aparate 737 MAX să efectueze inspecții tehnice la sisteme de control de la cârmă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Dec 2023   •   13:34

Producătorul american a cerut acest lucru după ce la un aparat 737 MAX s-a descoperit că lipsea o piuliță, iar un șurub era slăbit.

Informația a fost confirmată de Administrația Federală a Aviației, FAA.

"Problema identificată pe acel avion a fost remediată. Din precauție, le recomandăm operatorilor să își inspecteze avioanele 737 MAX și să ne informeze cu privire la orice constatări.

Am informat FAA și clienții noștri și vom continua să-i ținem la curent cu progresul anchetei", a comunicat Boeing.

Citește și: Un avion de pasageri Boeing 787 aterizează pe zăpadă, în Antarctica | Moment unic în istorie, viral pe internet

FAA a anunțat, la rândul său, că monitorizează îndeaproape inspecțiile, iar Boeing a recomandat ca verificările, care durează aproximativ două ore, să aibă loc în următoarele două săptămâni.

Boeing 737 MAX a fost autorizat să zboare din nou cu pasageri de către autoritățile de reglementare din SUA în noiembrie 2020.

Acest tip de aparat a fost blocat la sol timp de aproape doi ani în întreaga lume, după ce a fost implicat în două catastrofe în Etiopia și Indonezia, soldate cu moartea a 346 de persoane.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close