Antena 3 CNN Externe Bogdan Chirieac: "Există o minoritate în România care aprobă măcelul lui Putin în Ucraina" | "Bucătarul lui Putin", mulțumiri pentru un senator pro-rus de la București

Bogdan Chirieac: "Există o minoritate în România care aprobă măcelul lui Putin în Ucraina" | "Bucătarul lui Putin", mulțumiri pentru un senator pro-rus de la București

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, își exprimă satisfacția față de sprijinul pe care un senator român îl acordă Rusiei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2023   •   15:24

Supranumit "bucătarul lui Putin" pentru afacerile sale non-militare, Prigojin a publicat pe contul său de Telegram un răspuns adresat unei publicații cu profil militar din Federația Rusă.

Publicația i-a cerut șefului Wagner (foto, dreapta) să comenteze știrea legată de proiectul de lege inițiat, zilele trecute, de senatoarea Diana Șoșoacă.

Inițiativa legislativă depusă de Șoșoacă cere denunțarea tratatului cu Ucraina și anexarea unor teritorii ale acestei țări care au aparținut României în trecut.

"Recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege care prevede anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei. Inițiativa aparține senatoarei Diana Șoșoacă, un parlamentar care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține deschis Rusia.

Citește și: George Simion, prima reacţie la acuzaţia că s-a întâlnit cu membri FSB

De asemenea, nu este un secret pentru nimeni faptul că Rusia este susținută de alți politicieni din zona de extremă dreapta din UE, inclusiv de cei din Franța și Germania. În același timp, Uniunea Europeană a reușit să impună sancțiuni împotriva grupului privat Wagner. De ce credeți că vocea Rusiei este încă slabă în UE? Păstrați legătura cu parlamentarii pro-ruși din UE?", a întrebat editorul publicației militare.

"Cu siguranță, suntem în contact cu mulți politicieni europeni, inclusiv cu europarlamentari. Le mulțumesc că au sprijinit Rusia cât au putut mai bine. În ceea ce privește vocea Rusiei, pentru a nu jigni pe nimeni, voi spune așa: pentru ca vocea să fie auzită, trebuie să vorbești tare. Dacă vorbești pe un ton slab și te preocupi doar de ce e în propria ogradă, nimeni nu-ți va auzi vocea", a răspuns Prigojin.

Bogdan Chirieac: "Există o minoritate în România care aprobă măcelul lui Putin în Ucraina"

"Este, așa, o mulțumire generică adresată tuturor celor care sprijină războiul nedrept început de Rusia împotriva Ucrainei. Priogojin se adresează tuturor parlamentarilor de extremă dreapta din Europa (...)

Doamna Șoșoacă are un punct de vedere absolut ciudat în ceea ce face, fiindcă a depus acest proiect de lege absolut controversat, care nu are nicio șansă să treacă în Parlamentul României. Sigur că asta convine propagandei Moscovei. Nu întâmplător i-au pus întrebarea lui Prigojin în legătură cu acest lucru.

Dar, mă rog, există o minoritate și în România care, iată, ca în toate țările europene, e de acord și cu măcelul pe care îl săvârșește Rusia în Ucraina (...)

Rusia, până să declanșeze acest măcel, era temută și era, într-un fel și respectată, tocmai prin felul în care manipula elementele de război hibrid. Sunt acuzații că s-a influențat alegerea lui Trump în SUA, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Nu știu dacă toate sunt adevărate, dar multe (acuzații) sunt pe rețelele de socializare, în ziare ș.a.m.d.

Bogdan Chireac:  "Monitorizarea parlamentarilor din Europa e în fișa postului serviciilor secrete rusești"

Monitorizarea parlamentarilor europeni sau a parlamentarilor importanți din Uniunea Europeană face parte din atribuțiile de serviciu ale spionajului rusesc.

Fără doar și poate, monitorizarea. Nu știu dacă și influențarea. În plus, nu uitați de relația cu totul specială, incontestabilă, existentă de mai multe decenii, între Federația Rusă și Germania.

Știți bine, (relația) Putin - Merkel. Putin vorbește perfect germana. Când era agent KGB, a fost detașat în Republica Democrată Germană.

Dar totul s-a rupt atunci când Putin a luat decizia catastrofală de a invada Ucraina", a spus la Antena 3 CNN analistul politic Bogdan Chirieac.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close