Antena 3 CNN Externe Bombardamentele continuă în Ucraina. Tiruri intense de artilerie la Doneţk după două zile de acalmie

Bombardamentele continuă în Ucraina. Tiruri intense de artilerie la Doneţk după două zile de acalmie

Bombardamentele continuă în Ucraina. Tiruri intense de artilerie la Doneţk după două zile de acalmie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    27 Oct 2014   •   11:39

Tiruri susţinute de artilerie răsunau luni dimineaţa la Doneţk, oraşul bastion al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, marcând o reluare a confruntărilor armate după două zile de relativă acalmie, relatează AFP.

Jurnalişti AFP au auzit aproximativ 30 de tiruri de lansatoare multiple de rachete de tip Grad ("orgile lui Stalin") luni dimineaţa în cartierul Putilovski, în apropiere de aeroport.

Acalmia de peste weekend a avut loc pe fundalul alegerilor legislative anticipate, care nu s-au desfăşurat şi în teritoriul aflat sub controlul separatiştilor proruşi.

"Bombardamentele au început în noaptea (de duminică spre luni). Toată lumea se aştepta ca luptele să se reia imediat după alegerile de duminică din Ucraina", a declarat pentru AFP Marina, de gardă la un baraj de la Putilovski.

"Nicio problemă. Ai noştri sunt cei care trag. Iar imediat vom avea răspunsul ucrainenilor", continuă ea.

Potrivit unor militari rebeli, intervievaţi în alte cartiere din Doneţk situate în faţa unor poziţii ucrainene, tirurile au început luni dimineaţa. Separatiştii, care au proclamat două "republici populare" în Donbas, prevăd să organizeze propriile alegeri pe 2 noiembrie.

Citeşte şi:

Peste 824.000 de oameni şi-au părăsit casele din cauza conflictului din Ucraina

Rezultatele alegerilor care nu bucură RUSIA. Ce s-a întâmplat ieri în Ucraina


×
Subiecte în articol: artilerie donetk Ucraina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close