Antena 3 CNN Externe Bulgaria cere clarificări României cu privire la modul cum sunt trataţi la graniţă şoferii săi de TIR

Bulgaria cere clarificări României cu privire la modul cum sunt trataţi la graniţă şoferii săi de TIR

Bulgaria cere clarificări României cu privire la modul cum sunt trataţi la graniţă şoferii săi de TIR
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    23 Feb 2012   •   12:19

Bulgaria cere clarificări României cu privire la modul cum sunt trataţi la graniţă şoferii săi de TIR. Într-un comunicat, Ministerul de Externe de la Sofia îşi exprimă preocuparea faţă de faptul că TIR-urile bulgăreşti intră cu dificultate pe teritoriul nostru şi astfel, în vămi, se formează cozi uriaşe de maşini.

Diplomaţii bulgari au calificat drept inacceptabile acţiunile de limitare a libertăţii de circulaţie a persoanelor, bunurilor şi vehiculelor, principiu fundamental al Uniunii Europene. Comunicatul Ministerului Bulgar de Externe a fost preluat de toată presa de la sud de Dunăre.

Sute de TIR-uri aşteaptau, miercuri, în Vama Giurgiu, la punctul de frontieră către Ruse, Bulgaria, coloana de maşini întinzându-se pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri, aglomeraţia fiind cauzată şi de controlul amănunţit făcut de poliţiştii de frontieră. Coloana formată în ultimele 12 ore atingea 30 kilometri pe drumul care face legătura între Capitală şi Vama Giurgiu, de la intrarea în localitatea Daia şi până la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse.

Autorităţile de frontieră române şi bulgare au suplimentat personalul, dar la un moment dat pe sensul de ieşire din România spre Bulgaria aşteptau aproximativ 800 de vehicule.


×
Subiecte în articol: Bulgaria granita vami
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close