Antena 3 CNN Externe Furie în Vietnam după ce 13 câini au fost uciși din cauză că stăpânii lor avea COVID-19

Furie în Vietnam după ce 13 câini au fost uciși din cauză că stăpânii lor avea COVID-19

Uciderea a 13 câini în Vietnam din cauză că stăpânii lor aveau COVID-19 a stârnit un val de furie pe rețelele de socializare, precum și crearea de numeroase petiții în sprijinul drepturilor animalelor.

Furie în Vietnam după ce 13 câini au fost uciși din cauză că stăpânii lor avea COVID-19
Sursa foto: Twitter/hannah_tham
de Alexandra Ionescu    |    11 Oct 2021   •   10:16

Proprietarii câinilor au părăsit vineri provincia Long An pentru a încerca să scape de pandemie. Ei se îndreptau către Ca Mau, când la punctul de frontieră au fost testați și au ieșit pozitivi. 

Autoritățile sanitare din regiune au decis să omoare toți câini de teama că aceștia ar putea fi și ei infectați cu coronavirus.

”Nu există nicio dovadă conform căreia câinii pot transmite oamenilor COVID-19, din punct de vedere științific. În consecință, decizia de a ucide câinii nu are o bază ştiinţifică″⁣ şi ″⁣este o acţiune crudă şi lipsită de etică”⁣, afirmă doctorul Tuan Nguyen, profesor de medicină predictivă la Universitatea de Tehnologie din Sydney, potrivit The Star.

Imagini cu cei 13 câini pe care cuplul îi transporta pe motocicletă în călătoria lor de 300 de kilometri au fost intens distribuite în mass-media vietnameze.

×
Subiecte în articol: Vietnam caini COVID-19 motocicleta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close