Antena 3 CNN Externe Căldură ca-n iad în Marea Britanie. Aeroportul Luton suspendă zborurile iar la o bază militară s-a topit pista

Căldură ca-n iad în Marea Britanie. Aeroportul Luton suspendă zborurile iar la o bază militară s-a topit pista

Aeroportul Luton a suspendat zborurile din cauza unei defecțiuni a pistei de aterizare, cauzată de temperaturile ridicate, în condițiile în care valul de caniculă care afectează Marea Britanie se va agrava.

Căldură ca-n iad în Marea Britanie. Aeroportul Luton suspendă zborurile iar la o bază militară s-a topit pista
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2022   •   19:11

"În urma temperaturilor ridicate de astăzi, a fost identificată o defecțiune de suprafață pe pistă. Inginerii au fost chemați imediat la fața locului, iar în prezent sunt în curs de desfășurare lucrări de reparații pentru a relua operațiunile cât mai curând posibil. Prezentăm scuze pentru neplăcerile cauzate", au spus reprezentanții aeroportului, citați de Sky News.

Ultimul zbor de pe Luton a decolat, luni, la ora 15.07.

Acest aeroport are o singură pistă. Conform Sky News, unele zboruri sunt deviate către aeroporturi din apropiere.

Mai devreme, Marea Britanie a oprit toate zborurile la cea mai mare bază a Royal Air Force - Brize Norton din Oxfordshire - după ce canicula a topit pista de aterizare.

Căldura a topit pista la cea mai mare bază a aviației militare britanice

Royal Air Force a suspendat toate zborurile la baza Brize Norton din comitatul Oxfordshire deoarece "pista s-a topit" din cauza caniculei, potrivit unei surse militare citate de presa din Regatul Unit.

Au fost puse în aplicare planuri de urgență pentru a se asigura că nu există niciun impact asupra operațiunilor militare, a declarat o altă sursă apropiată situației.

Pistele pot fi considerate nesigure pentru utilizare atunci când asfaltul devine lipicios sub efectul razelor solare intense.

Marea Britanie se pregătea, luni, pentru cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată, cu temperaturi prognozate să atingă pentru prima dată valoarea de 40 de grade Celsius.

Câteva trenuri au fost suspendate iar mai multe școli s-au închis. Călătoriile cu metroul durează mai mult decât de obicei, din cauza restricțiilor.

Guvernul Marii Britanii a declarat alertă de "urgență națională".

"Ne așteaptă 48 de ore dificile", a declarat Kit Malthouse, un membru al cabinetului însărcinat cu coordonarea guvernamentală.

Foto: avioane pe pista aeroportului Luton

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close