Antena 3 CNN Externe Când s-au uitat spre cer, americanii au înmărmurit: mai multe avioane de luptă survolau oraşul Chicago

Când s-au uitat spre cer, americanii au înmărmurit: mai multe avioane de luptă survolau oraşul Chicago

Când s-au uitat spre cer, americanii au înmărmurit: mai multe avioane de luptă survolau oraşul Chicago
Sursa foto: Foto: rickrozoff.wordpress.com
de O.P.    |    18 Mai 2012   •   12:38

Avioane de luptă americane vor survola oraşul Chicago vineri, în cadrul unui exerciţiu de securitate organizat înaintea summitului NATO, relatează postul CBS în pagina electronică.
  
Avioane aparţinând Comandamentului american al Regiunii de Apărare Aerospaţială a Americii de Nord (NORAD), inclusiv avioane de aprovizionare de tip KC-135 şi de tip F-16 ale US Air Force şi elicoptere Dolphin de tip HH-65 ale Pazei de Coastă urmau să participe la exerciţiu vineri dimineaţa, începând cu ora locală 9.00 (17.00, ora României). Locuitorii din regiunea oraşului Chicago se pot aştepta să vadă aceste zboruri timp de aproximativ două ore, potrivit CBS.
  
"Asigurarea apărării aeriene a unor evenimente speciale în domeniul securităţii cum este Summitul NATO din acest an face parte din misiunea noastră de zi cu zi", a declarat locotenent-generalul Sid Clarke, comandantul NORAD pentru Regiunea Continentală a Statelor Unite, citat într-un comunicat. "Parteneriatele între agenţiile noastre sunt o componentă-cheie a scutului aerian de apărare pentru asemenea evenimente", a adăugat el.
  
În cursul summitului NATO, avioane de luptă din cadrul Forţelor Aeriene americane se vor afla în alertă, pentru a consolida zona de Restrângere Temporară a Zborurilor (TFR) impusă de Administraţia Federală a Aviaţiei pe perioada desfăşurării reuniunii. Avioanele militare au fost autorizate să doboare orice avioane care vor încălca zona de securitate delimitată în spaţiul aerian al oraşului Chicago.
  
Pe de altă parte, Pentagonul a făcut joi comentarii cu privire la o înregistrare video postată pe YouTube la începutul săptămânii, care pretinde că a surprins un avion fără pilot de supraveghere în timp ce zbura deasupra unui teren sportiv la Elgin, la aproximativ 65 de kilometri de McCormick Place, unde se vor reuni liderii NATO duminică şi luni.





×
Subiecte în articol: NATO summit NATO Pentagon avioane de lupta
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close