Antena 3 CNN Externe Carnagiu la spitalul din Kabul: cele două explozii au ucis cel puțin 25 de oameni și au rănit alți 50

Carnagiu la spitalul din Kabul: cele două explozii au ucis cel puțin 25 de oameni și au rănit alți 50

Un spital militar din Kabul a fost vizat de două explozii, marți dimineață. Un oficial al talibanilor a declarat că sunt cel puțin 25 de morți și în jur de 50 de răniți.

Carnagiu la spitalul din Kabul: cele două explozii au ucis cel puțin 25 de oameni și au rănit alți 50
Sursa foto: Twitter/ young journalist
de Cerasela Stafie    |    02 Noi 2021   •   17:04

Atentatul a vizat spitalul Sardar Mohammad Daud Khan, cel mai mare spital militar din Afganistan, cu aproximativ 400 de locuri. Au avut loc două explozii, exact la intrarea în instituția sanitară.

Bilal Karimi, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a declarat că imediat după bubuituri, a urmat un alt atac, condus de grup de oameni înarmați. Patru dintre atacatori au fost uciși de forțele de securitate talibane, iar un al cincilea a fost capturat, a spus el.

Atentatul nu a fost revendicat imediat, dar operațiunea este una tipică atacurilor complexe organizate de Statul Islamic. Acesta a venit după un șir de bombardamente asemănătoare ale grupului terorist, care a devenit cea mai mare amenințare la adresa controlului taliban în Afganistan.

Un oficial de securitate taliban, vorbind sub condiția anonimatului, a declarat că cel puțin 25 de persoane au fost ucise și mai mult de 50 au fost rănite în atac. Totuși, până în prezent nu a fost confirmat oficial niciun număr de victime, scrie Reuters.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un nor de fum, deasupra spitalului unde au avut loc exploziile. Oamenii prezenți în împrejurimi au spus că cel puțin două elicoptere au survolat zona în timp ce atacul a continuat.

ISIS desfășurat o serie de atacuri asupra moscheilor și a altor ținte de la capturarea Kabulului de către talibani, în august. Acest lucru a produs îngrijorări tot mai mari în afara Afganistanului, cu privire la posibilitatea ca țara să devină un refugiu pentru grupuri militante, așa cum s-a întâmplat atunci când un grup al Qaeda a atacat Statele Unite, în 2001.

Îngrijorarea a fost agravată de o criză economică majoră, care a amenințat milioane de oameni cu sărăcia și a lăsat mii de foști luptători fără locuri de muncă. Retragerea bruscă a sprijinului internațional, în urma victoriei talibanilor, a adus economia fragilă a Afganistanului în pragul colapsului, iar o secetă severă a amenințat milioane de oameni cu foamea.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close