Antena 3 CNN Externe ”Casa mea a fost bombardată”: momentul în care o jurnalistă ucrainiană de la BBC își vede la TV locuița de la Kiev distrusă

”Casa mea a fost bombardată”: momentul în care o jurnalistă ucrainiană de la BBC își vede la TV locuița de la Kiev distrusă

Olga Malchevska, o jurnalistă ucrainiană de la BBC, a rămas fără cuvinte în direct când a văzut blocurile distruse din Kiev. Unul dintre ele era chiar cel în care locuise, iar mama ei a fost forțată să fugă de acolo cu doar câteva ore mai înainte.

”Casa mea a fost bombardată”: momentul în care o jurnalistă ucrainiană de la BBC își vede la TV locuița de la Kiev distrusă
Sursa foto: Captura video Twitter
de Cerasela Stafie    |    25 Feb 2022   •   16:33

O jurnalistă ucraineană de la BBC rămâne fără cuvinte în direct în direct în timp ce privește  magini cu blocul în care mama sa locuia, la Kiev, bombardat.

Într-un clip vizionat de sute de mii de ori pe rețelele de socializare, jurnalista Olga Malchevska este văzută discutând despre situația din Ucraina cu prezentatoarea BBC World News, Karin Giannone.

Cele două vorbesc despre luptele de la Kiev, când Malchevska spune că a primit un mesaj de la mama ei, care locuiește în capitala Ucrainei. Jurnalista spune că unul dintre un blocurile bombardate, fotografiat de diverse instituții de presă din Marea Britanie, este același din care mama ei a fost forțată să fugă cu doar câteva ore mai devreme.

”Tocmai am primit un mesaj de la mama mea, în sfârșit. Nu am putut ajunge la ea. S-a adăpostit. Se ascunde în subsol. Din fericire, ea nu se afla în bloc, care a fost bombardat noaptea”.

Prezentatoarea o întreabă dacă blocul din imaginile prezentate este chiar cel în care locuia mama ei. Răspunsul a fost afirmativ. 

 ”Da. Nu mi-am putut imagina că, la 3 dimineața, ora Londrei, voi afla că locuința mea a fost bombardată. Pozele acelea, filmările pe care le-a văzut toată lume arată casa mea. Oamenii de acolo au fost evacuați în școală. Dar, slavă Domnului, familia mea este în siguranță”.

Sunt prezentate, apoi, imagini ale apartamentelor bombardate, moment în care Malchevska spune: ”această clădire este casa mea. Încerc să văd unde este apartamentul meu, locuiam la etajul șase”.

”Nu pot să cred că ceea ce văd este locul unde locuiam înainte”, a spus jurnalista.

 

×
Subiecte în articol: jurnalista Ucraina BBC bombardamente Kiev
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close