Antena 3 CNN Externe Catherine Ashton: Mohamed Morsi se simte bine şi are acces la informaţii

Catherine Ashton: Mohamed Morsi se simte bine şi are acces la informaţii

Catherine Ashton: Mohamed Morsi se simte bine şi are acces la informaţii
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    30 Iul 2013   •   16:33

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi, ţinut în detenţie de către armată într-un loc secret, se simte bine şi are acces la informaţii, a declarat, marţi, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Ashton a făcut declaraţia în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Cairo, după ce s-a întâlnit în cursul nopţii cu fostul şef de stat la locul de detenţie, rămas în continuare necunoscut.

Oficialul UE a refuzat să dea detalii în legătură cu locul în care se află Morsi, arestat după câteva ore de la destituirea sa, la 3 iulie, de către armată în urma unor manifestaţii prin care se cerea plecarea lui.

Oficial, Morsi nu a primit nicio vizită până acum, familia sa plângându-se că nu are acces la el. În cursul nopţii, Catherine Ashton s-a deplasat cu un elicopter militar la locul detenţiei, pentru o vizită de două ore.

„Am avut o discuţie amicală, deschisă şi directă”, a spus Ashton, fără a oferi alte detalii privind conţinutul convorbirilor.

Mohamed Morsi nu a mai apărut în public de la destituirea sa.

Cu ocazia precedentei sale vizite la Cairo, la 17 iulie, Catherine Ashton a cerut eliberarea lui Morsi şi şi-a exprimat regretul că nu l-a putut întâlni.

Sosită duminică seară în Egipt, şefa diplomaţiei europene a avut luni convorbiri cu noile autorităţi şi cu membri ai unor formaţiuni islamiste apropiaţi de Morsi.

Aceştia au spus într-un comunicat că au prevenit-o pe Catherine Ashton că poporul egiptean nu se va retrage de pe străzi şi din pieţe până la „revenirea la legitimitatea constituţională”.

De la destituirea lui Morsi, provenit din rândurile mişcării Fraţii Musulmani, susţinătorii săi organizează cu regularitate manifestaţii.

Ei au lansat un apel la o manifestaţie de un milion de persoane, marţi, pentru a cere revenirea în funcţie a primului preşedinte egiptean ales în mod democratic.


×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close