Antena 3 CNN Externe Căutări disperate ale Egiptului și Greciei. Compania aeriană a publicat lista completă a pasagerilor avionului dispărut

Căutări disperate ale Egiptului și Greciei. Compania aeriană a publicat lista completă a pasagerilor avionului dispărut

Căutări disperate ale Egiptului și Greciei. Compania aeriană a publicat lista completă a pasagerilor avionului dispărut
Sursa foto: Foto: Pixabay
19 Mai 2016   •   09:23

Egiptul şi Grecia au desfăşurat în Marea Mediterană avioane şi nave pentru a căuta avionul EgyptAir Paris-Cairo care a dispărut de pe radare în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat joi armata egipteană într-un comunicat citat de AFP, scrie Agerpres.

Informaţia a fost confirmată de Ministerul Apărării de la Atena, care a anunţat că a desfăşurat o fregată şi aviaţie militară în sudul Mării Mediterane, relatează Reuters. 

Armata egipteană a desfăşurat şi ea avioane de recunoaştere şi nave pentru a încerca să localizeze aparatul şi eventual să salveze supravieţuitori, potrivit comunicatului. 

Zborul MS804, care a dispărut de pe ecranele radar la 30-40 de mile (48 până la 64 km) distanţă de coasta nordică a Egiptului, transporta 56 de pasageri, printre care un copil şi doi bebeluşi, precum şi şapte membri ai echipajului şi trei ofiţeri de securitate. 

Cei mai mulţi dintre pasagerii de la bordul avionului EgyptAir, de pe ruta Paris-Cairo, care a dispărut joi în zori, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane, erau de naţionalitate egipteană, a anunţat compania aeriană pe contul său de Twitter, potrivit AFP şi Reuters. 

EgyptAir a publicat lista integrală cu cei 56 de pasageri ai zborului MS 804 enumerând naţionalităţile acestora: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un cetăţean al statului Ciad, doi irakieni, un saudit şi un kuweitian. În total, aparatul transporta 56 de pasageri, între care trei copii, precum şi şapte membri ai echipajului şi trei ofiţeri de securitate, indică EgyptAir într-un comunicat. 

Operaţiuni de căutare au fost lansate în Marea Mediterană în încercarea de a localiza aparatul. 

Contactul radar cu aparatul de zbor s-a pierdut în timp ce avionul se afla 'la 30 sau 40 de mile (48 sau 64 km) de coasta de nord a Egiptului, a declarat vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, pentru CCN, precizând că turnul de control 'nu a primit niciun apel de alarmă' din partea echipajului. 

Anterior, compania aeriană a scris pe Twitter că avionul a dispărut după ce a pătruns 10 mile în spaţiul aerian al Egiptului. Mai multe posturi de televiziune din Egipt au relatat că avionul a dispărut de pe radare la aproximativ 80 de kilometri de coasta Egiptului. 

×
Subiecte în articol: Egipt avion disparut Grecia
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close