Antena 3 Externe Caz șocant în Spania. Doi români au permis unui preot să le abuzeze sexual copilul

Caz șocant în Spania. Doi români au permis unui preot să le abuzeze sexual copilul

de S.T.    |    10 Apr 2019   •   22:38
Caz șocant în Spania. Doi români au permis unui preot să le abuzeze sexual copilul
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Curtea supremă spaniolă a anunţat miercuri condamnarea definitivă la 17 ani de închisoare a unui preot pentru agresarea sexuală a doi copii, dintre care unul cu consimţământul părinţilor, cetăţeni români.

Aceştia au fost condamnaţi la patru ani de închisoare pentru că "ştiau şi au consimţit relaţia sexuală", relatează AFP.

Condamnarea intervine în contextul în care tăcerea începe să se destrame în Spania în ceea ce priveşte cazurile de pedofilie în cadrul bisericii.

Părinţii, cetăţeni români, au fost găzduiţi în 2013 şi 2014 de preot.

"Această familie depindea, aproape total, de acuzatul José Donoso Fernandez, care se ocupa practic de toate cheltuielile - alimentaţie, îmbrăcăminte, şedere şi şcolarizare - şi de demersurile administrative pe care trebuiau să le efectueze", a menţionat Curtea.

Preotul a avut cel puţin o dată "relaţii sexuale, a căror natură nu a fost total determinată", cu unul dintre copii, care avea la momentul respectiv vârsta de 12 ani. Părinţii ştiau şi nu s-au opus, precizează tribunalul.

Cealaltă victimă, un copil în vârstă tot de 12 ani, a fost forţat de preot să întreţină cu el relaţii sexuale orale în casa parohială a satului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close